Чи США забезпечить Україну летальною зброєю?

Чи США забезпечить Україну летальною зброєю?
Ще в лютому місяці двоє американських сенаторів - республіканець Роб Портман і демократ Дік Дурбін оголосили в про створення Сенатського українського лоббі, покликаного сприяти зміцненню політичних, військових, економічних та культурних відносин між США і Україною.

Лояльні до України конгресмени, звернулися до адміністрації Білого дому, щоб поряд з 18 млн доларів гуманітарної допомоги українцям на Донбасі адміністрація також ухвалила рішення про забезпечення України летальною зброєю.

Про це йдеться в їх офіційній заяві, поширеній у вівторок в Твіттері.

"Важливість надання гуманітарної допомоги людям, які опинилися в зоні бойових дій, не може бути переоцінена. Тим не менш, ця допомога лише заліковує симптоми більшої проблеми. Уряд України гостро потребує ресурсів, необхідних для захисту своїх кордонів і суверенітету. Оборонні статті допоможуть Україні продовжувати процес економічних і державних реформ, розпочатих на Євромайдані", - зазначили законодавці.

Міністр оборони США Ештон Картер відкрито підтримує ідею надання летальної допомоги Україні: "Ми повинні підтримувати українців у тому, як вони захищаються. Я схиляюся до того, щоб забезпечення їх зброєю, в тому числі ... летальною".

Заяву підписали представники обох партій Конгресу - республіканець Майкл Фіцпатрік, а також демократи Сандер Левін і Марсі Каптур.

За оцінками ООН, близько 1,2 млн українців змушені були покинути свої будинки через російське вторгнення.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.