Журналісти зі Сходу та Півдня України цікавились у Романюка, коли запрацює міський аеродром

Журналісти зі Сходу та Півдня України цікавились у Романюка, коли запрацює міський аеродром
У рамках програми обміну досвідом «Схід-Захід: редакції за обміном», журналісти зі східних та південних областей України завітали до Луцька і у перший день свого перебування у місті зустрілись із мером Миколою Романюком.

Зустріч відбулась у приміщенні Центру надання адміністративних послуг 22 квітня.

Вже вп’яте до Луцька приїжджають журналісти за обміном. Цього разу учасники програми обміну досвідом «Схід-Захід: редакції за обміном» були з Луганська, Южного (Одеська область), Слов’янська, Харкова, Запоріжжя, Сум, Чернігова, Дніпропетровська тощо.

Впродовж трьох днів вони зустрічатимуться із представниками влади, бізнесу, громадськості Луцька і вивчатимуть умови життя вимушених переселенців, а також писатимуть про них журналістські матеріали.

Під час зустрічі із журналістами зі Сходу та Півдня України Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що нині дійсно існує проблема із розміщенням вимушених переселенців на території міста, адже більшість із них винаймають житло.

Нині в обласному центрі проживає майже 700 родин переселенців, а в цілому на Волині їх майже більше трьох тисяч.

«Сьогодні у міської ради немає жодного гуртожитка, будинка чи квартири на підміну і таких, щоб туди можна було заселити людей. Винятками є одинокі матері з малолітніми дітками, але їхнє питання допомагає вирішувати наш Антикризовий центр, який у запасі має лише 30 помешкань», - мовив міський голова.

Журналіст із Сєвєродонецька Богдан Бондаренко поцікавився у Романюка про те, чи пропонували вимушеним переселенцями поселятись у сільських будиночках, які не мають власників, або які знаходяться у комунальній власності облради. За його словами, повинен існувати реєстр таких закинутих будинків, адже це могло б значно вирішити проблему із наданням житла внутрішньо-переміщеним особам.

Микола Романюк підтвердив, що дійсно у навколишніх селах є вільні житлові місця, але він заявив, що часто самі ж переселенці відмовляються жити у сільських будиночках, мовляв їх це не влаштовує і вони самостійно шукатимуть собі житло.

Мер зазначив, що у Луцьку немає вільного місця для
будівництва нових житлових будинків, а також міська рада не має коштів на це. У перспективі планується розширення міста за рахунок територій навколишніх сіл, але самі ж люди з села не готові до цього, бо за свої землі вони «гнуть» високі ціни – за одну сотку землі просять десять тисяч доларів.

Коресподент із Харкова Павло Новік запитав у міського голови про розвиток внутрішнього туризму у Луцьку та про перспективи функціонування цивільного аеродрому, який більше 25 років у закинутому стані.

Романюк ствердно відповів, що на місці старого цивільного аеродрому новий не зводитимуть ніколи, мовляв немає логіки і сенсу вкладати туди гроші, адже така споруда є у Рівному. Від Луцька до рівненського міжнародного аеропорту майже 70 кілометрів.

«У Луцьку був і є діючий військовий аеродром, який слугує для «прикриття» Хмельницької та Рівненської атомних електростанцій. У перспективі спільне використання злітної смуги, а також будівництво пасажирського терміналу.

Одна з німецьких компаній готова надати аеродрому невеликі пасажирські літаки. Нам залишається закупити необхідне навігаційне обладнання», - резюмував Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і куди літатимуть літачки?
Відповісти
В Голоби куди ж іще
Відповісти