У Луцьку не вистачає інженерів та будівельників

У Луцьку не вистачає інженерів та будівельників
Більшість лучан хочуть стати банкірами, а стільки робочих місць в облцентрі немає.

Про це стало відомо під час зустрічі Луцького міського голови Миколи Романюка та секретаря міської ради Сергія Григоренка з депутатами міських рад Південно-Східної України.

Градоначальник розповів гостям, що у Луцьку всього 2% безробітних. Проте, це лише офіційні дані. Микола Романюк підтвердив, що насправді рівень безробіття вищий, адже лучани не хочуть реєструватись на біржі праці.

Окрім того, в місті наявний дефіцит професій інженера та будівельника.

«Люди захотіли стати банкірами, вчились, а стільки робочих місць у нас просто немає», - сказав міський керманич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нема будівельників??? Кожен рік 100 інженерів-будівельників випускає наш політех. Можливо об"єктів у нас немає, дорогий Миколо Ярославовичу???
Відповісти
Об"єктів будівництва як для Луцька в нас вистачає, але то аж ніяк не заслуга місцевої влади, бо вона нічого не робила і не робить для того щоб місто розвивалось. А ось заробітна плата на існуючих об"єктах далека від реальності ЛДБК, Покровський, Житлобуд всі вони платять копійки, трошки стабільніше в Чорнухи. Маючи за плечима закінчену бурсу де навчили мурувати, штукатурити і все інше+ 6 років ЛДТУ за спеціальністю "будівництво" і 15 років стажу на будівельних майданчиках Волині йти на зарплату в 3 тисячі гривень це смішно. Всі хто може їдуть на стройку за кордон і правильно роблять, бо там їх працю цінують і відповідно оплачують.Такі як Романюк , гунчик і всі решта нам нічого не побудують. Хіба що ще пару Карабасів в Луцьку виросте.
Відповісти
Ото правда) одні тільки бари відкриваються у нашому місті) В Луцьку тільки барменам непогано живеться - вмієш горілку наливати - будеш мати гроші))
ганьба нашій владі!!!
Відповісти
Та що всім вам той Карабас очі муляє? збудували тай збудували. Ніби через цей об"єкт усі проблеми в Луцьку. Однак, не дає спокою представникам одного фонду цей заклад. Їх кепрівник хотів ту земельку собі прибрати, але не дали, от і нині злиться
Відповісти
Вистачає й об"єктів у нас. Було б бажання йти працювати. Проте всі хочуть одразу з/п у 10 тисяч грн. На жаль, такого не буває. треба потрудитися трішки, підівчитися і тоді все у ваших руках
Відповісти
Та, що ви кажете, пані.Бажання працювати? Хотіла б я побачити як ви будете за 2000-3000грн гнути спину на буд майданчику зранку до вечора в екстремальних холодних зимових чи жарких літніх умовах
Відповісти
барикади з шин - професії будівельника не потрібно!
Відповісти
З 22-х рокiв стажу за кордоном i за межами областi вже пропрацював половину.
Відповісти
Поки зарплата iнженерiв буде на рiнi зарплат робiтникiв, толку не буде.
А буде вище, коли кiлькiсть iнженерiв буде менша.
Відповісти
А інженерні вакансії аж "кішать" тільки вибирай де краще?
Відповісти
а що неправильного сказав Романюк? На заводах і інших підприємствазх не вистачає технічних спеціалістів. Всі рвуться в юристи чи фінансисти. Ті спеціалісти, яких випускають ВУЗи не відповідають вимогам. Не хоче молодь здобувати знання.
Відповісти
Я за фахом інженер-будівеьник, візьміть мене на роботу!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку не вистачає інженерів та будівельників
13 травень, 2015, 13:12