На Волині нарахували 1,3 мільйона абонентів мобільного зв’язку

На Волині нарахували 1,3 мільйона абонентів мобільного зв’язку
За січень–березень підприємства Волині реалізували послуг пошти та зв’язку на 208,1 млн. грн, що на 36,4% більше, ніж рік тому.

За даними управління статистики, як і в попередні роки, найбільше доходів одержано від надання послуг мобільного зв’язку (70,6% від загального обсягу). Порівняно із січнем–березнем 2014р. доходи від даного виду зв’язку зросли в 1,7 раза і становили 146,8 млн. грн. Станом на 1 квітня 2015 року в області нараховувалося 1,3 млн. абонентів мобільного зв'язку.

Вагомою залишається частка послуг провідного телефонного зв’язку, на який припадає десята частина загального обсягу (22,7 млн. грн.). Але із розвитком мобільного зв’язку телефонна мережа області постійно скорочується. Так, на початок квітня, порівняно з аналогічною датою минулого року, вона зменшилась на 12,6 тис. одиниць і становила 159,8 тис. основних телефонних апаратів.

Подальшого розвитку набуває комп’ютерний зв’язок. Порівняно із січнем–березнем 2014 року доходи від цього виду зв’язку зросли на 17,9% і сягнули 17,5 млн. грн., левову частину яких формують послуги по наданню доступу до мережі Інтернет. Кількість користувачів мережі Інтернет за рік зросла на 3,7 тис. і станом на 01 квітня п.р. становила 70,7 тис. абонентів, з яких понад 90% – населення.

Значну частину доходів займає поштовий зв’язок. Проти минулого року доходи від даного виду послуг дещо зменшились і становили 15,9 млн. грн. Упродовж січня–березня підприємствами поштового зв’язку відправлено 632,2 тис. листів, карток, бандеролей, 3,6 млн. періодичних друкованих видань за передплатою та у роздріб, 81,1 тис. посилок, здійснено 644,5 тис. пенсійних виплат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині нарахували 1,3 мільйона абонентів мобільного зв’язку
20 травень, 2015, 10:10