Вперше в історії вартість футбольного клубу перевищила мільярд доларів

Вперше в історії вартість футбольного клубу перевищила мільярд доларів
Англійський «Манчестер Юнайтед» став найдорожчим футбольним клубом світу і першим, чия вартість бренду перевищила один мільярд доларів.

Про це інформує IA ZIK.

Як повідомляється в прес-релізі за підсумками дослідження Brand Finance, англійський клуб, який піднявся в рейтингу з 3-го на 1-е місце оцінюється в 1206 мільйонів доларів.

Німецька «Баварія» (Мюнхен), що опустилася з 1-го на 2-е місце, оцінюється в 933 мільйона доларів, а перейшовший з 2-го на 3-е місце іспанський «Реал» (Мадрид) – 873 мільйони доларів.

Цікаво, що до четвірки найбагатших брендів входять два клуби з Манчестера. Бренд «Манчестер Сіті» оцінюється в 800 мільйонів доларів.

Крім того, до ТОП-10 найбагатших клубів світу також входять «Челсі» (Англія) – $795 млн., «Барселона» (Іспанія) – $773 млн., «Арсенал» (Англія) – $703 млн., «Ліверпуль» (Англія) – $577 млн., «Парі Сен-Жермен» (Франція) – $541 млн. і «Тоттенхем» (Англія) – $360 млн.

Цікаво, що в сезоні 2014/2015 «МЮ» не виграв жодного титулу, зокрема, зайнявши 4-е місце в чемпіонаті англійської Прем’єр-ліги. В єврокубках команда не брала участі, так як в сезоні 2013/2014 посіла лише 7-е місце в підсумковій таблиці АПЛ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вперше в історії вартість футбольного клубу перевищила мільярд доларів
09 червень, 2015, 12:46