Прокуратура «потрусила» дитячі табори

Прокуратура «потрусила» дитячі табори
У відділі освіти Любомльської райдержадміністрації прокуратура встановила безпідставне списання продуктів харчування в таборах з денним перебуванням у вихідні дні за період 2011 року на загальну суму 1435 гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Крім того, у відділі освіти Шацької райдержадміністрації виявили безпідставне списання продуктів харчування на 15036 гривень.

За поданнями прокурора на адресу голів Любомльської та Шацької районних державних адміністрацій до бюджету повернуто понад 16 тисяч гривень.

Загалом органи прокуратури області із залученням спеціалістів перевірили додержання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, дитячими закладами оздоровлення та відпочинку вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

Перевірки встановили, що всупереч вимогам статті 7 цього закону не всім дитячим оздоровчим закладам Волині надано пільги щодо оплати комунально-побутових послуг, придбання продуктів харчування, сплати місцевих податків та зборів.

Виявили перевірки й випадки неналежного обстеження органами державної влади та контролю умов у таборах із денним перебуванням з метою їх відкриття.

Так, заклади відпочинку при Шепельській та Усичівській загальноосвітніх навчальних закладах Луцького району прийняті комісією у складі головного державного інспектора з питань пожежної та техногенної безпеки, головного державного санітарного лікаря м. Луцька та Луцького району, головного державного інспектора управління Держгірпромнагляду у Волинській області, методиста відділу освіти Луцької райдержадміністрації з підписанням відповідного акта без відвідування цих закладів.

Прокурор Луцького району щодо посадових осіб порушив дисциплінарні провадження.

Зафіксували порушення санітарних норм у діяльності дитячих оздоровчих закладів, що свідчить про відсутність належного контролю з боку санітарно-епідеміологічної служби.

Працівники Локачинської районної СЕС перед відкриттям таборів з денним перебуванням провели перевірки додержання санітарних норм та правил у їх діяльності, в ході яких порушень не знайшли.

Прокуратура ж району встановила, що в п’ятьох таборах при навчальних закладах не дотримується протиепідемічний режим на харчоблоках, не функціонують умивальники, відсутній у достатній кількості кухонний посуд, не створені належні умови по дотриманню правил особистої гігієни, не в повному обсязі забезпечено заклад дезінфікуючими засобами, що є порушенням Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Прокурор району порушив дисциплінарні провадження щодо керівників дитячих закладів відпочинку, а також виніс постанову про порушення дисциплінарного провадження відносно працівників відділення гігієни дітей та підлітків Локачинської СЕС.

Любомльський міжрайонний прокурор встановив порушення передбаченого порядку харчування дітей у таборах із денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах Любомльського та Шацького районів. Там були відсутні документи, що засвідчують якість та безпечність продуктів харчування.

Прокурор порушив п’ять дисциплінарних проваджень щодо директорів закладів відпочинку.

За результатами проведених перевірок органи прокуратури області заявили один позов, внесли 13 подань, в тому числі і обласну державну адміністрацію, принесли 2 протести, винесли 18 постанов про порушення дисциплінарних проваджень, до бюджету повернули 16 тисяч гривень, до дисциплінарної відповідальності наразі притягнули 9 посадових осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура «потрусила» дитячі табори
25 червень, 2012, 16:04