Частково перейменують один з проспектів Луцька

Частково перейменують один з проспектів Луцька
У Луцьку перейменують частину проспекту Перемоги на проспект Героя України Василя Мойсея.

Таке рішення підтримали більшість депутатів Луцької міської ради 24 червня на засідані 75-ї сесії.

Планується частину проспекту Перемоги від кінотеатру «Промінь» до історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки назвати в честь Василя Мойсея, Героя Небесної Сотні, який загинув під час Революції Гідності на Майдані в Києві.

Відтак, ця частина проспекту носитиме назву проспект Героя України Василя Мойсея. Інша частина проспекту й надалі носитиме назву «проспект Перемоги». Таке рішення пояснили тим, що в людей буде багато незручностей з переоформленням документів та зміною прописок, а також не варто забувати і про ветеранів, які свого часу боролись за перемогу над нацизмом.

«Ми повинні розуміти, що є ветерани, для яких слово "перемога" важливе, адже вони боролись за перемогу над нацизмом. Я вважаю, що доцільно в частині проспекту лишити назву «Перемога», а частину перейменувати на проспект Героя України Василя Мойсея, щоб гості на День міста приїхали і гуляли по вулиці Василя Мойсея, не видуманого хлопчини, який в 21 рік загинув - це герой нашої епохи», - мовив секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Його підтримав й депутат Луцької міської ради Анатолій Бірюков. «Проспект буде починатись іменем Героя України, а далі лишиться й проспект Перемоги – це логічно», - мовив Анатолій Бірюков.

Рішення підтримали більшість з депутатів Луцької міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Достойна шана Герою!!!Вiчна йому пам'ять!
Відповісти