Правоохоронці розповіли, чому невідомі особи стріляли у Шацькому районі

Правоохоронці розповіли, чому невідомі особи стріляли у Шацькому районі
Керівники міліції, прокуратури та СБУ Волині одноголосно заявили, що знали про конфлікт навколо приватного підприємства «Флора» і чекали, що можуть бути збройні конфлікти.

Про це стало відомо під час прес конференції очільників силових структур Волині у четвер, 23 липня.

На зустрічі із представниками ЗМІ з’ясувалось, що довкола ПП «Флора» вже впродовж декількох років тривають судові розгляди щодо встановлення права власності на цю фірму, яка чи не єдина в Україні займається вирощування лохини.

Основними фігурантами конфлікту є чинний власник ПП «Флора» Владислав Поляков та депутат Волинської облради Василь Столяр. Двом фігурантам конфлікту приписують сумнівне минуле.

Нагадаємо, 19 липня у селі Ростань Шацького району, поблизу ПП «Флора» відбулась сутичка між двома натовпами людей. Охоронці піприємства мали при собі мисливську зброю та час від часу здійснювали з неї постріли.

Виконувач обов’язків начальника УМВС України у Волинській області Анатолій Петрушин зазначив, що міліція не ставала на сторону жодної конфліктуючої сторони і приїхала на місце події аби понизити градус напруги конфлікту і не допустити жертв.

«19 липня у міліцію надійшло повідомлення, що в селі Ростань неподалік плантацій лохини, було розстріляно два транспортних засоби. Вони належали цьому підприємству. На місце події прибули співробітники міліції, а також значна група осіб у складі 150 людей одягнені в уніформу охоронної фірми. У руках деякі особи тримали мисливську вогнепальну зброю та травматичну зброю з гумовими кулями. На місце події виїхало чи не усе керівництво силових структур області», - зазначив Петрушин.

Окрім того, міліціонер повідомив, що за фактами подій, які трапились 19 липня, слідчим відділом Шацького райвідділу міліції було розпочато два кримінальних провадження. Одне - за фактом розстрілу двох транспортних засобів, які мали явні пошкодження від використання патронів із дроб’ю. А також за фактами подій, які мали у собі протистояння двох конфліктуючих сторін.

Анатолій Петрушин запевнив, що правоохоронці встановили усіх осіб, які були в балаклавах і тримали у руках вогнепальну і травматичну зброю. Але враховуючи те, що майже всі вони мали дозвіл на зброю, то їм загрожує лише адміністративна відповідальність за порушення зберігання та використання вогнепальної зброї.

«Агресія відчувалась із двох конфліктуючих сторін. Міліція вишикувалася у символічний кордон і розділила два нотовпи людей. Нам вдалося не випустити ситуацію з рук. Жодна особа не була травмована і ніхто не загинув», - зазначив правоохоронець.

Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак теж повідомив, що у його відомстві знають про конфлікт довкола ПП «Флора». Він припускав, що можуть статися більш радикальні «розбірки» між опонентами, тому у прокуратурі були готові цьому протистояти. Він вчергове закликав конфліктуючі сторони вирішувати свої спори у рамках закону.

На прес конференцію прийшли також представники двох ворогуючих сторін: Василь Столяр та Владислав Поляков. Чоловіки почали привселюдно звинувачувати один одного у злочинах, влаштували словесну перепалку і доказували свою правоту.

Зокрема, Поляков вважає, що 19 липня була спроба рейдерського захоплення його підприємства, а тому його охоронці почали чинити збройний опір так званим нападникам. Утім зазначимо, що у людей Столяра не було при собі зброї. Він так і не зміг пояснити, чому його люди не були одягнені у форму охоронців з відповідними нашивками і те, чому вони були у балаклавах.

«Усі імена та прізвища охоронців підприємства були мною передані правоохоронцям. Я нікого не переховую. Якщо мої люди вчинили злочин - то вони за це відповідатимуть. Я заявляю, що нападниками керував родич депутата Волиньради Василя Столяра Олександр Столяр», - мовив Поляков.

Чоловік підтвердив і той факт, що колись його намагались притягнути до кримінальної відповідальності за викрадання людей, але суд його виправдав.

У свою чергу Василь Столяр зазначив, що неодноразово попереджав правоохоронців про те, що може статися конфлікт і можуть постраждати люди. Він звинуватив правоохоронців, що ті необ’єктивно розбиралися у цьому конфлікті. Він звинуватив Полякова у тому, що той незаконно очолив підприємство із вирощування лохини, а також звинуватив свого опонента у кримінальному минулому.

На завершення усі представники правоохоронних органів області одноголосно зійшлися на тому, що подібні конфлікти не можна вирішувати зі стріляниною в лісі, а варто йти до суду. Вони визнали, що події, які трапилися 19 липня мають ознаки кримінальних злочинів і заявили, що усіх винних притягнуть до відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і Мукачеве! Вася Столяр як керував, так і керує!
Відповісти
Ті депутати облради вже крали-крали і все їм мало!!! Що Столяр, що Турак!!! Гнати їх мокрим віником!!!
Відповісти
Останні новини
Правоохоронці розповіли, чому невідомі особи стріляли у Шацькому районі
23 липень, 2015, 17:51