Волиньоблрада висловила незадоволення щодо рішень парламенту та Порошенка

Волиньоблрада висловила незадоволення щодо рішень парламенту та Порошенка
У Волинській облраді зареєстрували проект звернення до парламенту та президента щодо недопущення узаконення «особливого порядку самоврядування» для окупованих територій Донбасу.

Про це повідомляє Вголос.

«Усі акти влади про надання, в будь-якій формі, автономного статусу окупованим територіям Донбасу, по суті, є антиконституційними та ведуть до знищення державного суверенітету і територіальної цілісності України, чого і домагається держава-агресор. Наголошуємо на тому, що внесення змін до Конституції України, відповідно до Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», фактично надаватиме окупованим територіям автономні повноваження, одночасно покладаючи на державний бюджет України всі видатки на їх забезпечення», – ідеться у зверненні.

У документі також наголошено, що згідно зі статтею 2 Конституції України, зміни до якої може бути ухвалено тільки всеукраїнським референдумом, Україна є унітарною державою. Відповідно до цієї статті, на всій території України має діяти єдиний порядок місцевого самоврядування, який не передбачає жодних «особливих порядків» для окремих територій.

Також автори звернення звертають увагу, що єдина реальна особливість так званих окремих районів Донецької і Луганської областей полягає в тому, що «ці території, як і Крим, є окупованими російським агресором». Тому повноцінне запровадження там місцевого самоврядування можливе лише після повного відновлення державного суверенітету та конституційного ладу України на цих територіях, вигнання російських окупантів та позбавлення виборчих прав їхніх місцевих пособників.

«Жодного дня після ухвалення мінських угод про перемир’я від 5 вересня 2014 року російські окупанти не дотримувалися їх. Вважаємо, що одностороннє виконання Україною мінських угод у той час, коли російські підрозділи відновили масштабні атаки на українські позиції, рівнозначне капітуляції перед російським агресором. Ми, депутати Волинської обласної ради, застерігаємо центральні органи влади від капітулянтських дій при ухваленні змін до Конституції. Надання автономії окупованому Донбасу не зупинить, а тільки заохотить Путіна»,– ідеться у проекті звернення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що у нас є облрада?
Відповісти
існує для бла-бла-бла...
Відповісти
Згадали що Україна унітарна держава, а весь час незалежності особливий статус автономії Крима забули? Якщо за мир в країні і життя людей треба заплатити то це треба зробити за будь яку ціну!!
Відповісти
Останні новини
Волиньоблрада висловила незадоволення щодо рішень парламенту та Порошенка
08 серпень, 2015, 08:09