Луцькій вулиці повернули давнє обличчя. ФОТО

Луцькій вулиці повернули давнє обличчя. ФОТО
Під час ремонту вулиці Крилова в Луцьку було виявлено старе польське мощення дороги, так звану шашку Терлінського (двох видів), якою була викладена вулиця ще за Польщі.

Міська влада доручила максимально зберегти частину дороги, яка є частинкою нашої історії, інформує прес-служба міської ради.

Відповідно до доручення міського голови, ремонт проїжджої частини було зупинено. Зараз проводяться роботи тільки в частині тротуарів та знімається асфальт. Проект подальших робіт коригується.

Шашка Терлінського залишиться на проїжджій частині, решту дороги буде викладено бруківкою. Тепер «трилінку» знімають, відбирають вцілілу для подальшого використання. По тому вирахують, на скільки вистачить старої бруківки і внесуть корегування у проект.

“Шашка Терлінського - це серйозний камінь, який важить 40 кілограмів. Ми це збережемо для нащадків, для історії. Максимально використаємо цю бруківку. Її, звичайно, не вистачить на всю вулицю, тому ми докуповуємо камінь, подібний за стилем. За моїм дорученням також готується проект реконструкції вулиці Лесі Українки. Там є аналогічна бруківка, тож ми думаємо, як поєднати сьогоднішній день з тридцятими роками минулого століття. Адже цей камінь на вулиці Крилова було покладено у 1938 році”, - розповів міський голова.

На цьому об'єкті багато ручної роботи. Тож ремонт вулиці орієнтовно буде завершено у середині вересня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж як полішуки загадили місто за 70 років
Відповісти
це комуняки закатали все в асфальт...
а полішуки якраз зараз розгрібають =)
Відповісти
Комуняки наказували, а полішуки виконували шоб квартірку получить і в селі не париться
Відповісти
А фонтан хто буде робити??????????????
Відповісти
Крилов, звичайно))) його вулиця, хай сам і робить)))
Відповісти
фонтан обіцяв робити брехун Палиця перед виборами! Він його буде так-само робити, як і будинок офіцерів(особливо його роботу видно на тротуарі перед "будинком", ями ,ями і ще раз ями), поки хтось ногу незламає. Повертаючись до фонтану, краще засипати землею і зробити гарний квітник, щоб забути цей витвір "совкового" мистецтва!
Відповісти