У Харкові марафон зібрав 5 тисяч учасників

У Харкові марафон зібрав 5 тисяч учасників
П'ять тисяч бігунів взяли участь у 30-му міжнародному легкоатлетичному марафоні "Визволення", що відбувся в Харкові на честь 24-ї річниці Незалежності України, 361-ї річниці з дня заснування Харкова та Дня визволення міста від фашистських загарбників.

Підсумки для журналістів підбив заступник мера Харкова з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов.

Повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, бігуни могли обирати дистанції 3 км, 10 км, напівмарафон і марафон.

"Дистанцію в 42 км 195 м швидше за всіх, як і торік, пробіг Віктор Роговий з Києва: 2 год. 36 хв. 47 сек. Серед жінок найкращою в марафоні стала харків'янка Інна Левенгарц з результатом 3 год. 45 хв. 18 сек. Призовий фонд змагань склав 79 тис. грн. Їх розділили між переможцями в різних вікових групах у чоловічій і жіночій категоріях. Також на церемонії нагородження вшановували ветеранів бігу та переможців марафону минулих років", - зазначив Попов.

"Поряд з харків'янами і киянами в забігу по шосе брали участь гості з Вінниці, Дніпропетровська, Маріуполя, Черкас, а також росіяни", - додав заступник мера.

У марафоні взяли участь і представники влади. "Ми повернули в Харківську область спорт і масові заходи. У нас проходив турнір з боксу і чемпіонат України з боротьби, нам вдалося вирішити питання, щоб команда "Металіст" знову грала в Харкові. Хочу всім побажати: вставайте з диванів і приєднуйтесь до спортивних заходів, таким, як сьогоднішній марафон. Спорт дисциплінує і вчить добиватися поставлених цілей", - зазначила учасниця 10-кілометрового забігу, заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.