Українцям можуть повернути обов'язковий техогляд транспорту

Українцям можуть повернути обов'язковий техогляд транспорту
Обов'язковий техогляд для всіх транспортних засобів, який скасували в Україну в 2011 році, можуть повернути вже з 1 січня 2016 року.

Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, посилаючись на власне джерело в Міністерстві фінансів, передає Еспресо.TV з посиланням на "Автоцентр".

"Причина повернення - при відсутності обов'язкового техогляду (ТО) автомобіліста неможливо проконтролювати на предмет сплати обов'язкового транспортного податку. Вони хочуть повернути техогляд і контролювати сплату податку на цьому етапі", - говорить Назаренко.

Проект про повернення ТО зараз проходить внутрішнє погодження у Мінфіні. Але є великі шанси, що настільки неприємну для водіїв процедуру таки повернуть, адже Україна зобов'язалася це зробити при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС і приєднавшись до Директиви ЄС/40/2 009 про загальне техогляді.

Як пояснив Олег Назаренко, в ЄС з 1 січня 2015 року було введено техогляд на всі автомобілі. Україна зобов'язана це зробити до 01.01.2017. Але раніше була домовленість, що авто до 5 років ТО не підлягають, а контролювати сплату транспортного податку планують саме на такі авто.

Крім того, раніше була домовленість, що ТО повернуть без участі МВС, а згідно з проектом ТО проводитимуть акредитовані СТО, але видавати талони і контролювати сплату транспортного збору хочуть доручити реєстраційним центрам МВС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
*біть народ далі, щоб аж тріски летіли, тільки, висячи на стовбах за репродуктивні органи, не треба скиглити - "Ми хотіли як краце, миздобули, цереформи!"
Відповісти
жиденюк лютує...
Відповісти
Мало грошей від людей нагребли, то догребайте реформатори хрінові.
Відповісти
ідіоти, котроль сплати - це обовязок податкової, яка хоче скинути цю проблему на ментів.
а до чого тут техогляд?! його відміна не порушила баланс безпеки на дорогах, тому він і не потрібний.
краще б доручили збирати транспортний збір страховим під час оформлення цивілки, її кожен рік беруть нову, а посилити покарання за її відсутність аж до конфіскації авто.
тоді несплатив збір - не отримав цивілку, не отримав цивілку - небезпечний для всіх, штрафмайданчик, суд, покарання.
не треба наступати на ті самі граблі!
Відповісти
Останні новини
Українцям можуть повернути обов'язковий техогляд транспорту
07 вересень, 2015, 17:45