Посадовців Горохівської лікарні притягнули до адмінвідповідальності

Посадовців Горохівської лікарні притягнули до адмінвідповідальності
Працівники Держфінінспекції у Волинській області виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 140,5 тисячі гривень під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності лікувально-профілактичного закладу «Горохівська центральна районна лікарня».

Про це інформує Волинський інформаційний портал з посиланням на прес-службу Державної фінансової інспекції у Волинській області.

Зокрема, з’ясували недоотримання районним бюджетом доходів на загальну суму 8,3 тисячі гривень внаслідок неперерахування частки орендної плати.

Бухгалтерія медичного закладу не дотримувалася законодавства з оплати праці, що призвело до зайвого витрачання бюджетних коштів на загальну суму 86,1 тисячі гривень.

Ревізія виявила переплату підрядникам за ремонтні роботи та оплату комунальних послуг у завищених розмірах. На суму 46,1 тисячі гривень.

Окрім того, викрили факт можливого самовільного приєднання інших користувачів до системи водопостачання лікарні.

У грудні 2014 року під час ліквідації прориву водопровідної труби на території Горохівської ЦРЛ біля водонапірної башти знайшли трубу діаметром 150 міліметрів, що не належить лікарні і яку при виконанні аварійно-відновлювальних робіт мережі власними силами закладу методом обрізки від’єднали від водопостачання.

При цьому, після обрізки труби в грудні 2014 року, об’єми споживання води лікарнею зменшилося майже вдвічі та відповідає нормативній величині. Враховуючи можливе самовільне підключення до водомережі лікарні за період із 2012 по 2015 роки обсяги споживання послуг із водовідведення, які завищено розрахунково на суму 531,7 тисячі гривень.

Під час ревізії провели часткову розкопку водопроводу, проте, в зв’язку з відсутністю схем водопровідних споруд і мереж, які розміщені і проходять на території Горохівської ЦРЛ, розкриття цієї труби за всім маршрутом не здійснено та місце незареєстрованого підключення до водопровідних мереж Горохівською ЦРЛ не виявлено.

За цим фактом проінформували правоохоронні органи та Горохівську райдержадміністрацію для вжиття відповідних заходів.

За недотримання законодавства з фінансових питань трьох посадових осіб лікарні притягнули до адмінвідповідальності за статтею 164-2 КУпАП із накладенням адмінштрафів на суму 544 гривні

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от і весь результат перевірки - за виявлені порушення у сумі 140 500 грн. заплатять (аж ТРОЄ чинуш) 544 гривні, або по 181.33 кожен.
Відповісти
Ні ще ці 140000 повернуть також
Відповісти
Останні новини
Посадовців Горохівської лікарні притягнули до адмінвідповідальності
24 вересень, 2015, 14:24