Фірма зі світовим ім'ям укладе бігові доріжки у районних центрах Волині

Фірма зі світовим ім'ям укладе бігові доріжки у районних центрах Волині
8 жовтня у Луцьку відбулася зустріч керівництва Федерації легкої атлетики Волині з маркетинг-менеджером компанії Conica Павелом Марешом. Один із топ-менеджерів провідного швейцарського виробника легкоатлетичного спорядження приїхав на Волинь, аби обговорити деталі проекту із побудови в області легкоатлетичних стадіонів.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Про цей проект стало відомо після підписання Меморандуму про співпрацю між федерацією легкої атлетики Волинської області та Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», яке відбулося 6 жовтня.

Кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини зустрівся із паном Марешем на стадіоні «Авангард», де він вирішив протестувати новенькі бігові доріжки арени, що їх постачала його компанія.

- Якість доріжок і їхнього укладання дуже хороша, - розповів у коментар ІА Волинські Новини пан Мареш. - Вони зроблені відповідно до всіх норм правил міжнародної федерації легкої атлетики, тому не буде проблем у сертифікації. Після цього на «Авангарді» можна буде проводити міжнародні змагання, клубні зустрічі, юніорські змагання, кубки збірних команд. Усе – структура покриття, технічні сектори, якість робіт – в нормі.

Олімпійський стадіон в Києві трохи інший, там інший масштаб, там покриття Conica відповідає рівню чемпіонатів світу. Утім, дуже добре, що в Луцьку представники федерації зробили й розминочний стадіон, тому «Авангард» легко сертифікувати. А от «Олімпійський» наразі тільки на шляху до створення розминочного поля та сертифікації. Київська арена дуже гарна, але такого зручного для легкої атлетики стадіону, як у Луцьку, я на Західній Україні ще не бачив.

- Знаю, що тепер покриття світового рівня від вашої компанії з’явиться у районних центрах Волинської області. Як з’явилася ідея співпрацювати і на регіональному рівні?

- Conica вирішила співпрацювати не тільки із національними структурами, але й з регіональними федераціями в Україні. Ваша Волинська федерація легкої атлетики у цьому питанні була однією з найбільш наполегливих. Тим більше, що ви маєте тепер договір із надійним партнером – Фондом «Новий Луцьк».

Нам дуже приємно, що стадіони і обладнання найвищого класу скоро з’являться саме на Західній Україні, бо раніше вважалося, що всі гроші і найкращі проекти є в Києві чи на сході країни. Волинь показала, що й тут можна впроваджувати дуже серйозні проекти. Це показує і те, що ментально ваша область дуже близька до Європи, принаймні реалізація таких проектів у галузі спорту та здорового способу життя наближатиме вас до Європейського Союзу.

- Як влаштована легкоатлетична інфраструктура і взагалі інфраструктура здорового способу життя в Європі?

- Наприклад, у 2002 році Conica почала співпрацю із чеською федерацією легкої атлетики. Там почали облаштовувати спочатку великі 400-метрові стадіони, але водночас будували об’єкти із 200-метровими доріжками у невеличких містах і селищах. Зазвичай останні ставили біля шкіл. В першій половині дня доріжки і увесь стадіон експлуатується для навчання, а потім – усіма, хто хоче займатися спортом.

Зараз у Чехії великих, 400-метрових стадіонів 80-100, а невеличких – сотні. Зазвичай, у місті, в якому є одна велика арена, ще є 2-3 невеличких. Такий тут інтерес до власного здоров’я.

- На Волині будівництво і реконструкцію стадіонів профінансував Фонд, тобто приватні кошти. Як це робиться у Європі?

- У Чехії всі об’єкти фінансуються державою, а от у Німеччині та Швейцарії – до 80% стадіонів приватними особами.

Довідка

7 жовтня представники Федерації легкої атлетики України та Conica обговорили в Києві деталі партнерської угоди, яка буде підписана найближчим часом. Швейцарська компанія Conika має намір стати офіційним постачальником ФЛАУ з огляду на те, що найближчим часом в Україні планується реконструкція (а в деяких місцях вона вже триває) багатьох стадіонів.

На фото - маркетинг-менеджер компанії Conica Павел Мареш та президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чим в цей час займається гузь
Відповісти
Останні новини
Фірма зі світовим ім'ям укладе бігові доріжки у районних центрах Волині
09 жовтень, 2015, 20:16