Чергове диво природи: живі мости з коренів дерев. ФОТО

Чергове диво природи: живі мости з коренів дерев. ФОТО
Чудову технологію створення мостів придумали в індійському племені Хасі. Для налагодження комунікацій між двома берегами річки вони використовують коріння живих рослин.

Вирощування моста — справа не швидка і залежить від швидкості росту коренів каучукового дерева, які направляють у сторону протилежного берега й укорінюють там у землі, - інформує Моя планета.

Але десятиліття наполегливої праці в майбутньому окупляться, адже мосту не лише не потрібно ремонту, а й навпаки з року в рік він стає все міцнішим.

Такі мости часто досягають декількох десятків метрів у довжину. Мости такого плану використовують ще з давніх часів у штаті Мегхалая (Східна Індія). Останнім часом диво інженерної думки стало головною визначною пам'яткою регіону і приваблює сотні туристів.

Також такий міст є в Індонезії і називається він Жембатан Акар. Дивлячись на цей міст зі справжніх коренів живих дерев здається, що ви потрапили в якийсь чарівний ліс. Він є життєво важливою ланкою між двома маленькими селами.

На «будівництво» цього незвичайного мосту пішло 26 років! Міст було створено з поєднання коренів двох дерев Кубанго (Kubang), які ростуть по обидва боки річки Баянг (Bayang). Міст поступово зростав над досить сильною течією річки цілих 26 років, щоб об’єднати села Пулут-пулут (Pulut-pulut) і Любак Глера (Lubuak Glare).

Протягом більше 100 років, сім'ї з сіл використовували 30-метровий міст для зв'язку один з одним, торгівлі, і тепер це основна туристична пам'ятка провінції.

Раніше села пов'язував бамбуковий міст, але з розливом річки Баянг, вони були зруйновані.

У районі моста водяться тисячі священних риб, на вилов яких накладено заборону.

За місцевими повір’ями, коли жителі купаються в річці Баянг біля моста з коріння, збуваються їхні мрії і надії, в пошуках своєї любові і щастя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чергове диво природи: живі мости з коренів дерев. ФОТО
16 жовтень, 2015, 23:04