Неповносправні лучани не можуть потрапити у драмтеатр*

Неповносправні лучани не можуть потрапити у драмтеатр*
При будівництві чи реконструкції об'єктів соціально-культурного значення в Луцьку забудовники часто не встановлюють пандуси, що порушує чинне законодавство в частині забезпечення безперешкодного доступу. Таким чином життя людей, прикутих до інвалідних візків, ускладнюється ще більше.

Про це стало відомо під час зустрічі кандидата на посаду міського голови Миколи Іванюка та громадської організації «ІНВА-ВОЛИНЬ».

«Саме ця категорія людей, а таких в місті є чимало, потребує уваги та піклування з боку влади, громадськості та всіх небайдужих. Свого часу до мене на прийом звернувся голова громадської організації «Інва-Волинь» Валерій Бакаєвич. Я посприяв у виділенні приміщення для потреб організації. А силами волонтерів члени організації повністю провели реконструкцію та ремонт приміщення», - розповідає Микола Іванюк.

Будучи депутатом Луцької міської ради та членом бюджетної комісії Микола Іванюк одним із перших підтримав ідею співфінасування ремонту Волинського обласного академічного театру імені Тараса Шевченка, проте після проведення ремонтних робіт цей заклад так і залишився недоступним для людей з обмеженими можливостями.

«Сподіваюсь, що Микола Іванюк сприятиме вирішенню питання забезпеченості інвалідів області можливістю відвідати театр та створити рівні умови проживання для всіх членів територіальної громади», - висловився Валерій Бакаєвич.

Так, Микола Іванюк на посаді міського голови Луцька планує забезпечити контроль при здачі споруд в експлуатацію щодо встановлення пандусів та дотримання вимог Державних будівельних норм; провести об'єктивний моніторинг всіх адміністративних будівель на наявність пандусів та санітарних вузлів для інвалідів.

Особливу увагу кандидат хоче приділити встановленню пандусів у приміщення навчальних закладів, де навчаються інваліди-візочники, зокрема корпуси СНУ імені Лесі Українки та інших ВНЗ міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Неповносправні лучани не можуть потрапити у драмтеатр*
16 жовтень, 2015, 11:22