Чим годують людей українські супермаркети. ВІДЕО

Чим годують людей українські супермаркети. ВІДЕО
У спілці споживачів України вирішили пройтися магазинами і перевірити якість продуктів, які пропонують покупцям.

Про це повідомляє канал 24.

Недоліки знайшли одразу — на них вказали самі покупці. Стверджують, що овочі зверху свіжі, а знизу гнилі. В акваріумі з живою рибою знайшли і мертву. Не помітити її не можливо — сморід видає одразу.

Активісти радять постійно переважувати продукцію, бо вона з часом втрачає вагу. Експеремент показав, що вага ковбаси за 10 днів може змінитись. Продукт зсихається майже на 100 грам, що для дорожчих сортів значна різниця. Маргарин, фрукти, м'ясо, солодощі — не рідко усе це не таке свіже, як може здатися на перший погляд.

Більшість підприємців не можуть повернути протерміновану продукцію постачальникам. Бо за це треба платити додатково. Вигідніше збути її довірливим покупцям. Боротися людям пропонують передовсім самотужки.

Якщо ви, як споживач, потрапляєте в таку ситуацію, виносьте це адміністрації, показуйте, нехай вони приймають якісь заходи, — дає пораду виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов.

Державі покарати порушників зараз не так просто, адже до кінця року діє мораторій на перевірку малого та середнього бізнесу в Україні. До того ж зараз органи контролю реорганізовують.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що робити коли ціни щодня на один і той же продукт змінюються у вищу сторону?наприклад на хліб, молоко, кефір, сметану.
Відповісти
Менше купляти менше їсти краще виглядати і довше жити
Відповісти