У Луцьку молодь навчали «медіаграмотності»

У Луцьку молодь навчали «медіаграмотності»
Майбутніх журналістів та інших охочих вчили, як подавати максимум об'єктивну інформацію і відрізняти достовірні факти від вигаданих.

«Школа Медіаграмотності» тривала з 21 по 24 жовтня на базі Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Україники.
Один з організаторів школи Єлизавета Ходобаш розповіла, що мета занять в медіашколі - надати студентам нові навички та вміння в галузі медіа-грамотності.

"Створюючи школу, ми ставили собі за мету навчити усіх розбиратися в інформації: вміти споживати інформацію, не слухати все підряд і вірити цьому, а вміти інформацію аналізувати, розділяти її на правдиву та не правдиву. Нашим завданням також було навчити їх надавати вичерпну, достовірну та неупереджену інформацію абсолютно про всі події, які вони бачать.

Плюси школи в тому, що вони навчаться для себе чогось нового, здобудуть нові навички, тому що таких тренінгів в університетах немає. А щодо мінусів… Мабуть єдиний мінус – це те, що за час школи, її учасники пропустили три дні пар. Але, я вважаю, що цей мінус на фоні плюсів, не є таким суттєвим, тому що це все можна поступово наздогнати. Цей досвід, котрий вони здобули тут, навряд чи вони зможуть здобути в якомусь іншому місці»,- зазначила Єлизавета Ходобаш.

Організатори розповіли, що для того, щоб створити таку школу, довелось згрупувати велику кількість людей та докласти дуже багато зусиль. В організації усього цього були задіяні: доцент кафедри зв’язків із громадськістю Київського національного університету ім. Бориса Грінченка Тетяна Єжижанська, доцент кафедри соціальних комунікацій Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Оксана Косюк, міжнародний маркетолог, стажер Верховної Ради України та центральних органів виконавчої влади, екс-працівник виконавчого органу влади з питань реалізації молодіжної політики Вікторія Місян та багато інших.

«Основна мета створення такої школи зародилась в мене, напевно, ще на курсі другому, коли зрозуміла, що те, що знаю я, знають далеко не всі. Тому виникло бажання донести якось цю інформацію. Взагалі, саме через те я зараз навчаюсь в магістратурі. За допомогою шкіл, проектів, тренінгів, я маю можливість побудувати цю інформацію так, щоб вона була по-перше, цікавою, по-друге, максимально готувала людей до того життя, яке їх чекає за дверима школи, і, по-третє, щоб це були такі невимушено-цікаві ситуації, бо я бачу, що вже до кінця третього дня учасники дуже здружилися», – мовила головний організатор школи Анастасія Дищаковська.

Учасниками першого регіонального проекту «Школа Медіаграмотності» стали студенти з різних навчальних закладів міста Луцька.

«Мені було дуже приємно провести 4 дні разом з учасниками та організаторами «Школи Медіаграмотності». Вони дуже чудові, щирі та відкриті люди», – розповідає одна із учасниць школи Тетяна Берега.

На четвертий (заключний) день, прослухавши останні тренінги, «школярі» отримали свої сертифікати.

Організатори планують не зупинятися на досягнутому та створювати такі школи, як для студентів, так і для школярів, як міста Луцька, так і для жителів усієї області.

Олена ЗАВГОРОДНЯ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку молодь навчали «медіаграмотності»
26 жовтень, 2015, 11:36