Дітей з особливими потребами вчили рятувати життя. ВІДЕО

Дітей з особливими потребами вчили рятувати життя. ВІДЕО
Луцький навчально-раебілітаційний центр вже три роки співпрацює із аналогічним навчальним закладом у місті Бартошице, Республіка Польща.

Протягом трьох днів, з 11 по 13 листопада, у рамках міжнародної співпраці, спеціалісти із Польщі проводять майстер-класи для навчання дітей з особливими потребами, - повідомляє Громадське.Волинь.

«Наші польські колеги будуть презентувати два проекти. – ділиться директор навчально-реабілітаційного центру Леся Волинець, – Перший проект передбачає майстер-класи з навчання немовних дітей (ті дітки, в яких збережений інтелект, але які не розмовляють), і по навчанню дітей з раннім дитячим аутизмом. Другий проект полягає в тому, що медичні рятувальники навчатимуть дітей надавати першу медичну допомогу».

Для навчання із надання першої допомоги польські медичні рятувальники привезли три спеціальні манекени, на яких учні 9-х класів вчилися робити штучне дихання та непрямий масаж серця. Навчання проводилися польською, однак діти все розуміли та охоче погоджувались на експерименти.

Дев’ятикласник Юрко найкраще впорався із штучним диханням, тому, на прохання польського тренера, надалі він навчатиме своїх однокласників та інших учнів школи.

Класний керівник 9-В класу Луцького навчально-реабілітаційного центру Оксана Хиль переконана, що такі заняття для дітей не тільки приємні, але і корисні:

«Вони дуже жваві до пізнання. Хочуть щось дізнатися, навчитися. І це дуже важливо для них. Після дев’ятого класу вони виходять у доросле життя, і, зважаючи на ситуацію у країні, їм необхідно вміти надавати першу медичну допомогу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.