Волинь найперша відгукнулась на нашу біду, - жителі Сватового. ФОТО

Волинь найперша відгукнулась на нашу біду, - жителі Сватового. ФОТО
Волинські будівельники, які допомагали мешканцям м. Сватове Луганської обл. відновлювати зруйновані через надзвичайну ситуацію будівлі, днями повернулися на рідну землю.

Зведені бригади спеціалістів із кількох волинських будівельних підприємств працювали два тижні у містечку, де допомагали місцевим жителям ремонтувати пошкоджені покрівлі житлових будинків, вставляли шибки у вікна та виконували інші ремонтні роботи, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Нагадаємо, 29 листопада цього року, саме у Сватовому близько 19.30 трапилася пожежа на складі з боєприпасами. На превеликий жаль, не обійшлося без людських жертв. Зруйновано споруди та житлові будинки.

Слід зазначити, що волиняни зреагувати на біду оперативно, першими з-поміж інших областей: зважаючи на вказівку голови облдержадміністрації Володимира Гунчика за кілька днів сформували будівельні бригади, які й поїхали на Луганщину. Окрім того, волинські будівельники - єдині, які ремонтували будинки у приватному секторі.

– Загалом, не лише справилися з поставленими завданнями, а й зробили набагато більше, – зауважив Василь Венський, головний спеціаліст технічного відділу управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, який очолив бригаду будівельників та координував їх роботу. – Позаяк зверталися мешканці не тільки тих вулиць, що були визначені для нашої бригади, а й сусідніх. За можливості не відмовляли нікому, працювали зранку й до вечора.
Натомість, наші земляки отримали чимало слів вдячності та щирих побажань. Позаяк проявили не лише свої професійні вміння та майстерно відбудували будинки, коли «зима на носі», а й показали жителям Луганщини притаманну волинянам щедрість душі, привітність та гостинність.

– Волинь найперша відгукнулась на нашу біду, – розповідає жителька Сватового Ольга Ромах. – Тепер найдальша Волинь стала для нас найближчою і найріднішою. А будівельникам – особливі слова вдячності. Хлопці – молодці. Працювали професійно, усі привітні, добрі, та ще й з почуттям гумору, з жартами.

А відтак, на адресу Волинської облдержадміністрації жителі м.Сватове надіслали подяку, у якій йдеться: «Від усіх сватівчан дякуємо губернатору Волині Володимиру Петровичу Гунчику та жителям області, які не залишилися байдужими до ситуації в нашому регіоні. ...через пожежу вибухнули військові склади боєприпасів, в результаті чого зруйновано і постраждала велика кількість будинків. Ми були в розпачі, оскільки місто залишилося без води, світла і газу. Приємною несподіванкою для нас став приїзд в місто добровольців із Волинської області, які впродовж двох тижнів абсолютно безкоштовно допомагали людям ремонтувати і відновлювати своє житло. ...їхня допомога була для нас неоціненною. То ж бажаємо вам всіх благ і мирного неба над головою!».

Ще одну подяку зі словами вдячності привезли на Волинь будівельники від Сватівської міської ради за підписом тамтешнього міського голови Євгена Рибалки.

Волинські будівельники, які повернулися до рідних домівок зі Сватового, також вдячні жителям Луганщини за відкритість, щирість та гостинний прийом та втішені, що змогли допомогти своїм землякам-українцям у біді, що несподівано їх спіткала. Позаяк переконані: Україні – єдина, це – наша рідна земля, і наш обов’язок – захищати її та бути єдиними у всьому.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь найперша відгукнулась на нашу біду, - жителі Сватового. ФОТО
25 листопад, 2015, 10:55