За мільйони ДП «Волиньвугілля» боролися колишні фірми Королевської

За мільйони ДП «Волиньвугілля» боролися колишні фірми Королевської
У тендері на послуги з переробки вугілля ДП «Волиньвугілля» на суму майже 48 мільйонів гривень взяли Львівська вугільна компанія та Гірничозбагачувальна фабрика «Індустрія», серед засновників якої був чоловік народного депутата Наталі Королевської.

Про це пише сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

У результаті тендеру на послуги з переробки 900 тисяч тон рядового вугілля ДП «Волиньвугілля» уклало угоду з ПАТ «Львівська вугільна компанія» на суму 47,70 млн грн. Тендер відбувся 16 липня цього року.

Єдиний конкурент на тендері - луганське ТОВ Гірничозбагачувальна фабрика «Індустрія», засновниками якого до середини 2005 року були Олександр Ісаєв і Юрій Солод – чоловік народного депутата Наталі Королевської, яка за часів прем’єрства Юлії Тимошенко вважалась куратором вуглепрому.

За інформацією сайту, потім фірму було перереєстровано на Олександра Плювако, директора ДП «Свердловантрацит», який на президентських виборах 2010 року підтримував Юлію Тимошенко, після чого отримав карну справу за зловживання владою. Одночасно до складу засновників ввійшла британська компанія «Мадейра лтд», яка нині є єдиним власником «Гірничозбагачувальної фабрики «Індустрія».

У свою чергу, «Індустрія» володіє 16% акцій ПАТ «Львівська вугільна компанія», яке виграло тендер.

38% акцій належать Львівському відділенню Фонду держмайна, 23% – луганському ТОВ «Вантажно-транспортне управлiння» (належить московській фірмі «Мастер»), 23% – луганському ТОВ «Іфорас» (належить Дмитру Візирському, директору ГФ «Індустрії»).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За мільйони ДП «Волиньвугілля» боролися колишні фірми Королевської
30 липень, 2012, 10:31