Андріївські вечорниці відзначили в Луцьку. ФОТО

Андріївські вечорниці відзначили в Луцьку. ФОТО
З давніх-давен, 13 грудня, православні українці відзначають день святого Андрія Первозваного.

Цього року лучани мали змогу не лише відсвяткувати це свято, а й долучитися до допомоги тим, хто її потребує, - пише VIP.

На Театральному майдані відбулися справжнісінькі Андріївські вечорниці з українськими піснями, танцями та калитою. Тут навіть була своя ворожка Аза, яка могла усім бажаючим поворожити на судженого-рядженого.

Гості та учасники свята могли зігрітися гарячим чаєм та посмакувати варениками. Усі охочі мали змогу придбати символічну медово-імбирну випічку, сувеніри та інші вироби.

Як розповіла одна з організаторів свята, волонтерка Інна Голдованська, всі виручені кошти підуть на лікування чотирьох волинських військовослужбовців, які були поранені в зоні АТО.

Віктор Качула, Роман Луцюк, Святослав Прадош, Олександр Борщевич — всі ці мужні чоловіки зараз проходять лікування та потребують фінансової підтримки від небайдужих.

Організатори зізнаються, що погода трішки зіпсувала свято, адже людей прийшло небагато. Проте, як зауважив Сергій Рижков, навіть кілька тисяч гривень — це вже допомога для сімей поранених.

До слова, організували дійство волонтери креативного простору «Озерний вітер», ГО Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО та ГФ «Самооборона Волині».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Андріївські вечорниці відзначили в Луцьку. ФОТО
14 грудень, 2015, 08:45