Олімпійська чемпіонка – родом з Волині

Олімпійська чемпіонка – родом з Волині
Одна з учасниць команди веслувальниць, що на олімпійських іграх у Лондоні виграли золоту медаль – уродженка Ковеля.

У Ковелі народилася 26-річна веслувальниця Анастасія Коженкова, - пише ПроКовель.

Нагадаємо, 1 серпня команда веслувальниць складі Анастасії Коженкової, Яни Дементьєвої, Наталії Довгодько та Катерини Тарасенко на дистанції 2000 метрів першим перетнула фінішну лінію водяної доріжки. Дівчата вибороли олімпійське «золото».

Судячи з результату запливу, українки вибрали вдалу тактику проходження даної дистанції: на перших метрах вони відірватися від суперників і далі швидкості вже не скидали. Їхній переможний час – 6.35,93. «Срібло» дісталося німецькому екіпажу, а «бронза» - американцям.

Це була друга золота нагорода в скарбничці збірної України.
Ковельчанка Анастасія Коженкова є триразовою чемпіонкою Європи, срібною призеркою чемпіонату світу, заслуженим майстром спорту України та олімпійською чемпіонкою.
Анастасія Коженкова - друга праворуч
Анастасія Коженкова - друга праворуч

Народилася нинішня олімпійська чемпіонка у Ковелі, де займалася баскетболом, згодом переїхала до Києва, а потім і до Дніпропетровська. Там знаходяться потужні веслувальні бази, де дівчина професійно займалася академічним веслуванням. Закінчила Національний університет фізичного виховання і спорту України.

До речі, 8 серпня, тобто наступної середи, на Олімпійський килим з вільної боротьби вийде боротися за медаль найвищого ґатунку – «золото» ще одна ковельчанка: чемпіонка Європи та світу, учасниця ХХIХ Олімпійських ігор, майстер спорту міжнародного класу Юлія Остапчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Олімпіада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.