У Ковельській мерії встановлять систему «Рада»

У Ковельській мерії встановлять систему «Рада»
У Ковельській міській раді хочуть встановити систему «Рада».

Про це на останній в цьому році сесії Ковельської міської ради заявив міський голова Олег Кіндер.

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменних голосувань».

Таким чином, в основу цього документу покладено відкрите поіменне голосування у всіх місцевих радах, щоб результати голосування були загальнодоступними.

У міському бюджеті Ковеля на наступний рік уже передбачені кошти на придбання системи «Рада». Щоправда, встановлять її, за словами О. Кіндера, не в сесійному залі (перший поверх адмінбудинку), а в кабінеті №316, тобто в невеличкому залі засідань на третьому поверсі. Там перед кожним депутатом встановлять мікрофон і навчать їх працювати з «кнопками».

За словами начальника міського фінансового управління Валентини Романчук, наразі в бюджеті міста на дані цілі передбачено 250 тисяч гривень.

А ось депутати Ковельської районної ради не збираються купувати систему «Рада», а будуть голосувати за списком в алфавітному порядку. Щоправда, ця процедура в них займе значно більше часу, ніж тиснути на кнопки, однак значно зекономить бюджетні гроші. А що стосується того, де ж народні обранці району проводитимуть свої сесійні засідання, адже сесійний зал (комунальна власність міста) міський голова Олег Кіндер пропонує віддати під ЦНАП, то тут голова райради Андрій Броїло запевнив, що без приміщення депутати не залишаться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не про ЦНАП переживає Кіндер. Він панічно боїться людей - своїх виборців. Ось тому і намагається перенести пленарні засідання з сесійної зали до невеликого кабінету, де не те що депутатам тісно сидіти, там немає місця для працівників апарату ради і виконкому, причетних до розгляду питань. Про представників ЗМІ, громадськості - мова взагалі не йде!
Відповісти
і будуть битись, як у верховній?
Відповісти
Останні новини
У Ковельській мерії встановлять систему «Рада»
30 грудень, 2015, 10:05