Ліквідували єдину в Україні сірникову фабрику

Ліквідували єдину в Україні сірникову фабрику
Державне підприємство "Рівненська сірникова фабрика" у м. Березне остаточно ліквідували.

Відповідне рішення ухвалила суддя Господарського суду Рівненськоі області Наталія Церковна, передає УНН.

Унікальне підприємство з виробництва сірників перебувало в стані банкрутства останні 10 років.

Процес ліквідації тривав останні два роки. Підприємство мало понад 22 мільйони гривень боргів, а через аукціони продано майна на 5 мільйонів, які розподілили між кредиторами.

Єдину в Україні фабрику з виробництва сірників створити в 1998 році. Однак підприємство так і не вийшло на прибутковий рівень.
З 2006 року на його потужностях успішно працює приватна компанія — "Українська сірникова фабрика", єдиний виробник сірників в Україні.

Господарський суд Рівненської області 28 серпня визнав банкрутом державне підприємство "Рівненська сірникова фабрика".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який гучний заголовок, а яка суть новини: ліквідували збанкрутовану державну компанію, на базі якої вже десять років працює і працюватиме приватна компанія.
Відповісти
Насправді, це новина про те, як у держави "віджали" чергове підприємство, підвівши його під банкрутство.
Відповісти
А готель Світязь хіба не так же "віджали"?
Але чомусь всі мовчать, бо віджав Палиця...
Відповісти
В Луцьку продають сірники виробництва Росії
Відповісти
Можно покупать белорусские, пинские :) Или без спичек жить.
Відповісти
Будемо купляти Росії а своє ліквідовуємо . Це по українськи чи по порошенські?
Відповісти
Та при чому вже тут Порошенко? Написано ж , що сірники з 2006 року випускає приватне підприємство , яке працює на обладнанні державного. І немає чого приплітати "Івана до Степана" треба читати уважно.
Відповісти
теперь хохлы и без газа и без спичек...
Відповісти
З БІЛОРУСІ ВОЗИЛИ І БУДЕМО ВОЗИТИ СІРНИКИ. А ЩО БУДЕ З РІВНЕНСЬКОЮ СІРНИКОВОЮ ТО ПОБАЧИМО... МАБУТЬ КРАЩЕ РАПТОВО ЗАПРАЦЮЕ ЯК ВЛАСНИКОМ СТАНЕ ВОЛОХАТИЙ ДЯДЯ...
Відповісти
Жесть, що не новина так одне погіршення настрою. Це копець. Н хочеться визнавати але здається ими вже приблизно на рівні Гондурасу.
Відповісти
не преувеличивай, к Гондурасу вам ещё расти и расти.
Відповісти
Коли ж ти вже заткнешся, тролю проклятущий? Строчиш коменти майже під кожною статею!
Відповісти
Як на мене, то інформації присвоєний некоректний заголовок. З нього можна зрозуміти, що Україна вже ніколи не вироблятиме сірників. Насправді, сірники виробляються, реалізуються, ми ними користуємось і, сподіваюсь, будемо користуватись. Справа в тому, що довгі роки за одним парканом існувало дві фабрики: Рівненська сірникова і Українська сірникова. Підприємство задумувалось як державне. Приміщенням послужив колишній режимний військовий завод, було придбано в лізинг найкраще в світі австрійське обладнання, фабрика почала працювати. Якість сірників була однією з найкращих в Європі. Паралельно лізингодавачем були створені умови, аби підприємство стало банкрутом (так легше його прибирати до рук і зовсім легко усе забрати собі за копійки). Лізинг виплачувався невчасно, росли відсотки по боргах. Тим часом в цьому ж дворі «утворилось» нове підприємство - приватне – Українська сірникова фабрика (лізингодавач). Так ці дві фабрики проіснували багато років. До речі, з дуже цікавим «розподілом» обов’язків. «Рівненська фабрика» виконувала усі чорнові і технічні роботи (заготівля деревини осики, постачання, ремонт, прибирання і т.п.), а «Українська фабрика» ходила по паркету на каблуках і рахувала прибутки. Тому й стала «переможницею». Банкрутству першої активно сприяв президент України-пасічник, давши широку дорогу в Україну російським «спічкам» з фабрики «Балабаново». Завозились в Україну і «сьпічкі» з Білорусії, хоч наша фабрика за своїми потужностями могла б забезпечити ними державу на 70%. Підприємство обросло приватними тзов-паразитами, які брали сірники, на коробку клеїли свою наклейку з малюнком козака і надписом «Підприємець Гаврилюк». Доля цього підприємства – яскравий приклад того, як в нашій державі рвати гланди легше і дешевше через задній прохід, або лікувати геморой через горло.
Відповісти
Таке враження, що у заголовку свідома дезінформація.
Відповісти
Виправте, будь-ласка, смт. Березне на м. Березне (з 2000 р.), не приємно бачити такі елементарні помилки
Відповісти
Останні новини
Ліквідували єдину в Україні сірникову фабрику
18 січень, 2016, 11:41