У Луцьку знахабнілі водії маршруток - поліція.

У Луцьку знахабнілі водії маршруток - поліція.
На думку луцьких поліцейських, місцеві водії маршруток ставлять себе вище за інших учасників дорожнього руху.

Про це стало відомо сьогодні, 9 лютого, під час зустрічі патрульних поліцейських з місцевими школярами у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, - повідомляє СловоВолині.

Патрульний 4 роти міського управління патрульної поліції Сергій Бадалян зауважив, що біля готелю «Україна» є дві зупинки громадського транспорту – одна для тролейбусів, а за нею – для маршрутних автобусів. Втім, водії маршруток часто вважають, що обидві зупинки призначені саме для них.

«Маршрутчики чомусь думають, що мають перевагу і зупиняються на тролейбусній зупинці або ж взагалі закривають пішохідний перехід», - каже поліцейський та додає, що чимало водіїв також паркуються на пішохідному переході біля суду, що на вулиці Богдана Хмельницького.

За словами копа, якщо лучанин побачив припарковану на переході автівку, він повинен викликати поліцію. Якщо ж після приїзду патруля, водій неправильно припаркованого транспортного засобу так і не з’явився, автомобіль можуть відвезти на штрафмайданчик. Забрати ж його звідти можна лише сплативши штраф та послуги евакуатора (близько тисячі гривень).

Поліцейські також кажуть, що можуть притягнути до відповідальності навіть водія, який не пропускає пішохода на переході, коли той вже ступив на нього. В такому випадку пішохід може запам’ятати автомобіль та його номерні знаки і повідомити їх поліції.

Патрульні радять переходити дорогу групою осіб, мовляв, так проявляється культура пішохода.

Водночас Сергій Бадалян зазначає, що при виконанні службового обов’язку самі поліцейські можуть припаркуватись у невстановленому місці, але без створення аварійної ситуації. В цьому випадку у патрульному автомобілі повинні бути увімкнені маячки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво як збираються доказувати що Я когось не пропустив?
Відповісти
У них все знімається на відео. Довести просто.
Відповісти
читай уважніше статтю: "В такому випадку пішохід може запам’ятати автомобіль та його номерні знаки і повідомити їх поліції."

про яку камеру ти говориш?
Відповісти
майже в кожного є смартфон з камерою )) я сам частенько знімаю і викладаю в рубрику - автобидло
Відповісти
і Ви пане читайе уважніше: там ні слова про записуючі пристрої.
Відповісти
Увидеть, и догнать. Пешеход подтвердит. Уменя была такая ситуация. Не пропустил меня чудак рядом ехали еще гаишники на тот момент, и включили мигалки, догнали я подтвердил что меня не пропустил этот водиьель, и все - ему штраф и еще доганял меня прощенья просил (видать гаишники заставили)
Відповісти
Шановний Сергій Бадалян та уся патрульна поліція. Рішення про перенесння зупинки від готелю «Україна» до суду було приянято ще у минулому році, а тому зупинка розташована не законно. То хто має за цим слідкувати шановні поліційські?
Відповісти
зараз всьому Управлінню Патрульної Поліції вийти з лопатами і переносити зупинку?
Відповісти
Водії маршруток дійсно трошки перепрошую дебільні. Ганяють вони як возять не людей а навіть не знаю що. Зупиняються так що можна вилетіти з маршрутки. Зокрема це маршрутки -11, 25, 19 це зустрічав . Де ті заступники луцького міського голови і що вони роблять?чи не треа їм за цим слідкувати це ж жах і пропускай ті маршрутки чомусь а не переході теж вони женуться бо за пасажиами ТАК ЩО РОМАНЮК М.Я беріть до уваг це а то набрали заступників а вони нічого і не ролять тільки язиками
Відповісти
Та маршрутчики,то ше ті виродки я не кажу про всіх, але є дійсно певні маршрути, виізжаючи із карманчика навіть в дзеркало не гляне скотина, а тут шо хочеш роби хоч на зустрічну, хоч його в крило лупи.
Відповісти
А ти виродку коли небуть пропустив маршрутку чи тролейбус з зупинки? Чи може по правилах дорожнього руху транспорт загального користування який рушає із зупинки в населеному пункті ПРОПУСКАТИ НЕТРЕБА ? Чи ПДР в очі небачив?
Відповісти
А якщо я знаходжусь на рівні маршутки, а те чмо починає виїзджати з кармана??? Мені може назад здати, щоб ідіота того пропустити?
Відповісти
1) в минулому році два рази "жорстко" був підрізаний маршрутчиками, в першому випадку віраж маршрутки до зупинки, задні фонарі промайнули перед носом, вискочив з велосипедом на бровку, В другому випадку, маршрутчик не пропустив на кільці, прошмигнув перед носом а мені довелось жати на всі гальма та вдаватись до маневрів. Догнав на зупинці, на зауваження дивилися наглими очима або відвертали голову. Всі маршрутки були пригородні, типу Сеньки - Луцьк.
2) "переходити дорогу групою осіб, так проявляється культура пішохода." - підтримую на 100%. На перегоді від Укртелекому до Променя , особливо студенти, поодиноко йдуть один за одним нескінченим потоком, як телята по полю.
Відповісти
Коли б був розумніший, то не був би водієм, а працював бухгалтером, спеціалістом, керівником і т. д.
Відповісти
Ви нічого не розумієте.Попробували б іхати автобусом по місту. Як це воно зупинятися біля кожного столба, перед кожною зеброю. Там не коробка автомат. Переключати того ричага цілий день, на другий день рук не відчуваєш. Ви вже спите мабуть, а я в цей час біля автобуса, позаплановий ремонт. Отака то робота, невдячна. А кому не подобається, будь-ласка на таксі. Там комфортніше.
Відповісти
Або пішки,для здоров'я корисно.
Відповісти
Водії маршрутки теж люди їх треба поважати.Робота у них дуже тяжка.Пасажири бувають неадекватні.Працюють по 15-18 годин в сутки.Будьте добрішими один до одного.
Відповісти
Перш ніж звинувачувати у чомось водіїв маршутних таксі,шановний пане Бадалян,звернули б Ви увагу,на те як кожного ранку і обіду,знахабнілі водії,своїх чесно куплених іномарок,по проспекту Волі біля школи уміло паркуються,хай би Ваші поліцейські зайнялися ділом,і слідкують за своєю роботою,а не ганяють сцикунів по кущах.Чомусь коли дівчину обікрали і хотіли згвалтувати,приїхавши поліцейські сказали що тел вона сама загубила,і одяг теж сама пошматувала.Я була просто шокована від цієї історії.А за кермом з чких пір можна розмовляти по тел??? А такий приклад подає наша нова модернізована поліція.Слідкуйте за своєю роботою щоб можна було приклад подавати.Накипіло.Дякую за увагу.
Відповісти
Ви, шановна, перш ніж робити такі гучні заяви, перевіряйте інформацію, а не поливайте брудом людей, апелюючи лише плодами чиєїсь нездорової фантазії! Сказати можна будь-що, наприклад, що Ви - трансвестит! Але ж це не означає, що так і є! ...Якщо Ви особисто не були свідком якоїсь події, то не майте нахабності лишати на всезагал подібних коментарів! До Вашого відома крадіїв телефона знайшли і покарали!!! Робіть висновки і на майбутнє відфільтровуйте джерела інформації!
Відповісти
Шановний,так це ж чудово,але для чого було робити таку заяву потерпілій яка дійсно постраждала.І мова йдеться не тільки про це.Водії маршутних таксі дуже багато працюють і дуже не легко я Вам скажу,а хамовиті люди щей скарги на них пишуть.Зрозумійте мене правильно.Але в нашій поліції я розчаровуюся так само як і в міліції.
Відповісти