Гузь пообіцяв цього року «вибити» 20 мільйонів для Волині. ФОТО

Гузь пообіцяв цього року  «вибити» 20 мільйонів для Волині. ФОТО
Буду відстоювати у цьому році спрямування в мій округ 20 мільйонів гривень. Про це народний депутат України Ігор Гузь поінформував Штуньського сільського голову Олександра Зінчука, перебуваючи з робочою поїздкою в окрузі.

Ігор Гузь оглянув двоповерхове приміщення сільського клубу в селі Штунь, - повідомляє прес-служба народного депутата.

Більша частина цієї величезної будівлі просто пустує, але знаходиться у доволі добротному стані.

Тут, за словами сільського голови, можна розгорнути і дитсадок, і амбулаторію, бібліотеку чи ФАП. Проектно-кошторисна документація уже є. Орієнтовний кошторис цього проекту становить майже 10 млн грн.

«Буду відстоювати у цьому році спрямування в мій округ 20 мільйонів гривень. Сподіваюся переконати урядовців підтримати мою пропозицію. Якщо усе вдасться, то зможемо відновити набагато більше соціальних об’єктів, ніж торік.

Наразі, ще ніякий регіон не отримав субвенції. Хочу сказати, що й надалі буду працювати так, як і у минулому році, за таким принципом: гроші субвенції йтимуть не на один об’єкт, а на декілька. Ми працюємо насамперед з ініціативними громадами.

Треба надавати підтримку тим людям, хто «стукає» і хоче змін для своєї громади. Я зацікавлений, аби процес пішов якомога швидше. Якщо вдасться, об’єкт села Штунь також отримає частину грошей», - зазначив політик.

Торік, Ігорю Гузю вдалося спрямувати в округ 5,2 млн грн, з яких 2,4 млн грн – виділили на Любомльщину. За ці кошти вдалося оновити в районі два дитсадки, дорогу, будинок культури.

Народний депутат також закликав сільського голову брати участь у написанні проектів, за які можна залучити гроші. Проекти подавати на конкурс, який організовує фонд «Прибужжя». Через нього можна отримати мікрогранти на якусь справу, яка необхідна тій чи іншій місцевості.

Ігор Гузь поцікавився в Олександра Зінчука чи не думає громада про об’єднання територіальних громад. Оскільки, як показує тернопільський досвід, де вже є 26 таких громад, держава виділяє на їх розвиток значні кошти.

Політик поставив перед собою амбітне завдання - посприяти аби кожна сільська рада його виборчого округу знайшла партнера-гміну на території Польщі.

Він закликав сільського голову бути активним і використовувати можливості для залучення додаткових коштів у населених пункту. Весь інструментарій народний депутат готовий надати.

«Пишіть проекти. Розповідайте про такі ініціативи своїй громаді. І будемо разом втілювати задумане», - зауважив Ігор Гузь.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую "бачу" : таки так
Відповісти
Краще б зайнявся економічним розвитком округу , а не формуванням бази для відкатів. Але хіба такий це здатний зрозуміти - підшефний Мартиненка та подібність Яценюка, які файно вміють тільки балакати.
Відповісти
той вже виб'є ))))
Відповісти
Того голову засудити за те, що довів до такого стану приміщення. Сволота поліська.Вони своєю бездіяльністю,або діями тільки руйнують державне,комунальне майно і ніякої відповідальності.
Відповісти
він сам не знає що далі робити а скоро КІНЕЦЬ
Відповісти
Останні новини
Гузь пообіцяв цього року «вибити» 20 мільйонів для Волині. ФОТО
15 березень, 2016, 13:37