Це банальне використання молодих українців, - ректор луцького вишу про навчання в Польщі

Це банальне використання молодих українців, - ректор луцького вишу про навчання в Польщі
Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук розповів про свою позицію щодо навчання в Польщі.

Повідомив про це у соцмережі Facebook Петро Савчук.

«У закордонні виші нашим дітям найкраще поступати тільки в магістратуру, і то через схему "подвійний диплом". Все інше - банальне використання молодих українців для вирішення власних потреб».

Нагадуємо, що після значного зниження вартості навчання в Ягеллонському університеті в Кракові, який посідає провідне місце у рейтингу польських вишів, з’явились нові пропозиції від інших кращих державних університетів Польщі, що можуть зацікавити українських абітурієнтів.

Та як би там не було, дуже багато студентів бажають навчатись за кордоном, навіть у тій же Польщі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Діти їдуть в Польщу, тому що у нас ректорами державних вузів стають не професори-науковці, а вчителі трудового навчання.
Відповісти
Які проблеми вирішуються через банальне використання молодих українців ?
Відповісти
після навчання ці діти знаходять відповідну роботу, а в нас з самими престижними дипломами - на базарах
торгують!
Відповісти
Підтримую!!!
Відповісти
Так у чому полягає "банальне використання молодих українців для вирішення власних потреб»? Хто баран - журналізд, чи раптор?
Відповісти
котрий Раптор, у своєму виші нічому не навчить. Нікому вчити...
Відповісти
в україні дитина не може поступити за різними причинами. не поступила і що дальше, на стройки біля луцька, в білорусь. А в польщі навчання, практика в європейських країнах, працевлаштування. а в нас вду закінчить і нікому вчитель не потрібний, який смисл навчатись, щоб з дипломом вчителя роствор мішати на стройці.
Відповісти
Якщо ми такі патріоти, то залишайтесь в Польші. Треба підтримувати свою країн, молоді дорогу і веперд. А що там в Польші, думаєте там українців так чекають, хіба що виористати в своїх цілях!
Відповісти
мдааа, я согласен с этин ректором. Частково.
Если молодые люды из Украины поступают во все эти приватные ВУЗы в Польше (типа все эти ), тогда это теряние денег и времен!
Качество обучения и ставления польских работодателей до выпускников таких ВУЗов тоже не очень...

Польша конечно не рай! Здесь тоже проблема найти роботу!

Извините, что я по-русский, но украинского не знаю (я поляк)
Відповісти
To zależy ot studii. Ja z WU - pracuję v Citi. Ale generałne maś racje.
Відповісти
я имел в виду, что много Украинцов приезжает в Польшу, поступают в какие-то "Wyższe Szkoły Tego i Owego"
и думают, что они супер-пупер умные!

И ещё столько бабок платят за это...мне просто жалько этих людей. так как уверен, что кто-то им обещал рай после обучения, а в реале это хрень..

UW это хороший вариант ))
Відповісти
працевлаштуватись в Польщі іноземцям по закінченні навчання значно важче, ніж полякам. Бо в державі діє спец. програма - якщо жоден поляк не виявить бажання зайняти певну вакансію, тоді тільки беруть іноземця. А рівень викладання в наших вишах як був, так залишається низьким. Хоч талановиті люди здатні вчитись будь-де- це має назву самоосвіта.
Відповісти
жити в такій краіні де хабар вирішуе все я нехочу
Відповісти
Ja zakinchyv "Finansy" v LDTU i zaraz otrymuju drugyj dyplom w Warszawskomu Uni. Ce nebo i zemlya! Roky v LDTU - daremno potrachenyj chas.
Відповісти
Я звернув увагу на заголовок. Чим же цікавий такий висновок ректора національного університету: неочікуваними гіпотезами, аналітичними викладками?.. Помилився. Знизу кілька рядків і загадкове «…банальне використання». Небезпечним є те, що ректор утверджує свою правоту з інтонацією шкільного завуча школи, який застукав старшокласницю за курінням в туалеті - усього двома словами. На моє глибоке здивування, «носію» такої інформації, очевидно, бракує раціональних аргументів в дискусії, тому він використав туманні натяки. Перш ніж говорити такі речі, людина повинна знати, що з цього приводу сказано іншими людьми і вбудувати свою точку зору в систему поглядів на проблему. Чому я так говорю? Тому, що знаю багато сімей, з яких діти навчались і навчаються в польських вузах. І ця цифра з кожним роком росте. Не берусь в короткій інформації давати оцінку освіті в Республіці Польща і ЛНТУ, чи порівнювати їх. Лише скажу, що демагогія завжди відрізнялась від здорового глузду абсурдністю висновків. Це про вас, пане ректоре. У вас дуже бліда біографія: педучилище, вчитель праці і креслення, гурток в радгоспі ім. Котовського, потім несподівано «обробка металів тиском», «Батьківщина», «Укроп»… Пригадався закон Пітера: «В ієрархічній системі будь-який працівник піднімається до рівня своєї некомпетентності». Коли чоловік однією рукою веде автомобіль, а другою обнімає дівчину, то і перше, і друге він робить погано, - кажуть американці. Так і у вас: ви і в політиці, і в освіті. А чи не краще зосередитись на чомусь одному, аби робити його добре? Який не був ваш покійний колега, а в політику не ліз. Для початку вам порада: пофарбуйте металеву огорожу навколо інституту економіки і менеджменту. Лишайник в’ївся в метал, а колись чорна фарба стала рижою. Це не вимагає якихось особливих затрат. Організуйте суботник, дайте двом десяткам студентів щітки і вперед! Пообіцяйте їм безкоштовний залік. Це стане маленькою перемогою над вашим пустослів’ям. Хоч щось робіть для вузу. Розпочніть з парканів.
Відповісти
Безкоштовний залік... як це по еуропейськи... А слабо студентам за роботу заплатити,... це ж всеодно дешевше ніж наймати фірму...
Відповісти
всі, хто зтикнувся з нострифікацією українського диплома за кордоном, ніколи в житті не віддадуть вчитись дитину в український вуз, а з останіх сил вчити будуть у європі, бо тоді дитинамає шанс наинормальну роботу і повноцінне життя, а не перспективу касира в супермаркеті чи на базарі і контейнері.
Відповісти
Справа в тому, що Савчук такого рівня, що його теж треба ставити в контейнер. Ви не розмовляли з ним ніколи? Порозмовляйте, і у вас створиться враження, ніби ви в щось вступили. Не в партію, звичайно.
Відповісти
Останні новини
Це банальне використання молодих українців, - ректор луцького вишу про навчання в Польщі
23 березень, 2016, 12:58