Професіонали з «Волині» знову стануть аматорами

Професіонали з «Волині» знову стануть аматорами
Керівництво "Волині" готує заявку на участь нового клубу з Луцька в аматорському чемпіонаті України.

Після всіх натяків і прогнозів процес «аматорізації» луцької "Волині" стартував. Поки це перетворення не має помітних ознак, проте уже відбуваються певні юридичні процеси щодо переведення клубу УПЛ спочатку в аматорський статус, а потім знову в професійний, - повідомляє "Sport Arena".

Новий клуб буде називатися не "Торпедо", як прогнозувалося раніше, а ФК "Луцьк". Назва «Торпедо», озвучене нещодавно в ЗМІ, а також президентом ПФЛ Сергієм Макаровим поки «зійшло з дистанції» ребрендингу "Волині".

Не виключено, що на це, в першу чергу, вплинули протести луцьких фанатів, які часто вимагали зберегти нинішню назву і виступали проти вивіски "Торпедо".

У ці дні керівництво "Волині" готує заявку на участь нового клубу з Луцька в аматорському чемпіонаті України. Він стартує 16 квітня, а дедлайнів зі здачі необхідних документів два - 1 і 8 квітня. У той же час ФК "Луцьк" повинен встигнути заявитися і на чемпіонат Волинської області. Хоча перше коло поточного сезону обласної першості вже позаду, це не перешкода для нового клубу. Адже він має в своєму складі вагомий патронат в особі голови Волинської федерації футболу Віталія Кварцяного.

Регламент чемпіонату ААФУ на 2016 рік передбачає кілька вимог до командам, які бажають брати участь в змаганнях під егідою ПФЛ. Наприклад, стаття 9 (п.2) говорить про те, що команда-претендент повинна не менше одного спортивного сезону грати в змаганні під егідою територіальної федерації, а також не менше сезону - в чемпіонаті України серед аматорських команд.

До того ж заявитися на другу лігу "Луцьк" зможе тільки після того, як відіграє мінімум один повний сезон в чемпіонаті ААФУ. До всього викладеного керівництво клубу повинне показати атестат ФФУ. Якихось додаткових вимог, крім атестації згідно з нормативами ФФУ, Статут ПФЛ не пред'являє до претендента на участь у другій лізі.

Разом з тим, які саме футболісти гратимуть в аматорському чемпіонаті, в Луцьку поки не вирішили.

За інформацією, один з варіантів - використовувати в новому ФК гравців найстаршій віковій групи ДЮФШ - U-17. Але тоді Волині доведеться знімати цю команду з чемпіонату ДЮФЛ України, адже грати відразу в трьох турнірах - чемпіонат області, аматорський чемпіонат і ДЮФЛУ - футболістам заборонено.

З цієї ж причини поки залишається загадкою і особистість головного тренера ФК "Луцьк" - Віталій Кварцяний, принаймні, на цьому етапі отримати ще одну посаду не зможе.

Останнім часом в Луцьку стали проявлятися протести вболівальників щодо «аматорізаціі» "Волині" та перейменування її в "Торпедо". Також луцька футбольна публіка висловлює стурбованість мовчанням власника клубу Ігоря Палиці, який в цьому сезоні не висловив жодної позиції щодо ситуації в клубі.

Додамо, що осінню частину Прем'єр-ліги "Волинь" закінчила на шостому місці, маючи в активі 27 очок. Після штрафних санкцією у вигляді зняття очок команда Віталія Кварцяного опинилася на 13-му місці, але після перемоги над Сталлю і нічиєї з Олімпіком піднялася.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кріп "рулить".Хочеться сісти і заплакати.Амінь.
Відповісти
,,ЛУЧЕСЬК,,- було б справедливіше ! Все таки - це історична назва , та й реклама , як для древнього міста !
Відповісти
на фронт бусурманів
Відповісти
Хай краще Палицю перейменують і хай починає своє життя зі 100 гривнями
Відповісти