За півроку волинський бізнес заробив 97 мільйонів

За півроку волинський бізнес заробив 97 мільйонів
За півроку волинські підприємства отримали 97 мільйонів гривень прибутку.

Про це на оперативній нараді у голови облдержадміністрації 21 серпня проінформувала в.о. начальника головного управління статистики у Волинській області Лілія Баранюк, інформуючи про підсумки роботи економіки області у січні–липні 2012 року, повідомили у прес-службі ОДА.

За її словами, хороші результати отримали волинські аграрії. Обсяг продукції сільського господарства збільшився на 13% і становить 2,3 млрд грн. За цим показником область зайняла 7 місце в державі.

Позитивна тенденція і в галузі будівництва: виконано робіт на 287,2 млн грн, що на 6,3% більше минулорічних обсягів. Забудовниками прийнято в експлуатацію 135,7 тис.м2 загальної площі житла, що у три рази більше, ніж за відповідний період минулого року.

Збільшились обсяги експорту товарів. За півроку підприємства та організації області реалізували послуг на 1 млрд 212 млн грн, що на 15,3% більше, ніж торік. Майже на 15% зменшилась заборгованість з виплати заробітної плати.

Ще один позитивний аспект: на 43,8% зросли інвестиції в економіку області. І як наголосив голова облдержадміністрації, у структурі – лише український капітал.

Покращено також показники робіт як вантажного, так і пасажирського автотранспорту, зокрема, на 7,5% і 2,5%. Майже на 23% збільшився оборот роздрібної торгівлі та ресторанного господарства і становить 8,4 млрд грн.

Індекс споживчих цін на Волині у липні склав 99,8%, а з початку року - 98,9%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За півроку волинський бізнес заробив 97 мільйонів
21 серпень, 2012, 14:07