Працівники карного розшуку відзначають професійне свято. ФОТО

Працівники карного розшуку відзначають професійне свято. ФОТО
15 квітня в Україні відзначають День працівників карного розшуку.

Саме тому до професійного свята ВолиньРоst вирішив поспілкуватися із Глущуком Олексієм, який на сьогодні є начальником кримінальної поліції міста Луцька, та дізнатися цікавинки із робочих буднів.

- Нещодавно завершилась переатестація у поліції, розкажіть, як працюється у новій команді та чи змінився підхід, а не лише назва?

- Наш відділ переатестація не дуже зачепила, зокрема, тільки двох працівників після переатестації не допустили до роботи, а звільнили. Хотілося б, щоб держава, перш за все, думала про те, як забезпечити працівників поліції необхідним, зокрема, бензином та вчасним ремонтом автомобілів, а не шукала причини відразу звільняти.

- Порівнюючи цьогорічну ситуацію із попередніми роками, яка на даний момент кримінальна ситуація у місті Луцьку?

- Маючи можливість порівнювати, можу сказати, що значно почастішали ситуації шахрайства, і це на даний момент є досить актуально.
Переважно це відбувається на інтернет-просторах, на сайтах, які спрямовані на купівлю та продаж, також почастішали крадіжки велосипедів та масове вимагання коштів через телефон (син чи донька потрапили у поліцію, і нібито потрібні кошти), і люди вірять та скидають кошти.

- Розкажіть про цікавий випадок, який останнім часом траплявся у Вас на роботі?

- Це було тиждень тому, до поліції надійшло повідомлення про пограбування барсетки з авто. У водія на автомобілі був встановлений відеореєстратор, тому марка та колір машини працівникам поліції були відомі. Крадії намагалися втекти від поліції та випадково забрели до села, де тамтешня молодь вже святкувала і була напідпитку.

Викрадачами були три громадянина Грузії і, прийшовши до місцевого бару з метою сховатися від закону, вони натрапили на молодих мешканців села, які були не зовсім задоволені приїздом їх до України. У ході суперечок розпочалася бійка, та жителі викликали правоохоронців. Злочинців було затримано, проте працівників поліції ця ситуація повеселила, адже помилка грабіжників їх і видала.

- Що б ви побажали своїм колегам з нагоди свята?

- Своїм колегам хочу побажати успіхів та терпіння у нашій праці. Щоб злочинів поменшало, і не тільки для того, аби полегшити нам роботу, а й покращити життя лучанам.

Волинь Post приєднується до привітань і бажає працівникам кар`єрного росту та успіхів у всіх починаннях.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей Олексій схожий на "Джексона" з серіалу "Ментовские войны"
Відповісти
І такий самий суперський чолов'яга, як "Джексон"
Відповісти