Луцька мерія співпрацюватиме із французьким містом Пон-сюр-Сен

Луцька мерія співпрацюватиме із французьким містом Пон-сюр-Сен
У Луцькій міській раді 25 серпня відбувся урочистий прийом з нагоди 927-ї річниці міста Луцька.

На святкування до Луцька завітали делегації міст-партнерів з Любліна на чолі з Президентом міста Кшиштофом Жуком, Білостока – з Президентом міста Тадеушем Трусколяскі, Замостя – з Президентом міста Марчіном Замойські, Ольштина, яку очолила заступник Президента міста Малгожата Богдановіч-Бартніковска, Жешува – на чолі з заступником Президента міста Романом Хольцером, Холма – із заступником Президента міста Станіславом Мощіцкі, Горі – із заступником голови горійського муніципального управління Іосєбом Далакішвілі, Бреста – на чолі з головою Адміністрації Московського району міста Олександром Рогатчуком.

Також приїхали привітати лучан зі святом представники українських міст, зокрема, з Рівного, Хмельницького, Житомира, Володимир-Волинського, Ковеля, Ківерців, Нововолинська та командир корвета «Луцьк», капітан ІІІ рангу Максим Ємельяненко, повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

«Хочу вам подякувати за те, що ви приїхали в гості до Луцька, щоб разом з лучанами відсвяткувати День Незалежності та День міста. Я радий, що таке високе представництво сьогодні в нашому місті. Це на нас покладає подвійну відповідальність у поглибленні співпраці, у тому, щоб ми робили все, аби люди, які проживають у наших містах-побратимах, мали можливість частіше зустрічатися, співпрацювати у різних галузях. Я впевнений, що наша співпраця продовжиться», – сказав у вітальному слові луцький мер Микола Романюк.

Також до присутніх звернувся Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Марек Мартінек, який привітав міського голову та лучан зі сьогоднішнім святом, побажав подальшого процвітання та всіляких гараздів.

Заступник міського голови Василь Байцим у слові до гостей зазначив, що географія міжнародного співробітництва Луцька розширюється. Зокрема, на фестиваль «Поліське літо з фольклором» приїхала делегація з французького міста Пон-сюр-Сен. Співпраця з містом у культурній сфері здійснюється вже кілька років.

Тож, як підсумок, 25 серпня у луцькій мерії підписали Меморандум про співпрацю. Підписи під документом поставили міський голова Луцька Микола Романюк та міський голова Пон-сюр-Сена Міхаель Кюнін. Сторони висловили сподівання на подальше поглиблення співробітництва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Понсюрсен - 900 жителів, стільки, як в Небожці Ківерцівського району. Крупний город-порт.
Відповісти
Останні новини
Луцька мерія співпрацюватиме із французьким містом Пон-сюр-Сен
25 серпень, 2012, 16:22