Судитимуть командування 51-ої ОМБР. Коментар адвоката

Судитимуть командування 51-ої ОМБР. Коментар адвоката
Військова прокуратура Луцького гарнізону порушила кримінальне провадження щодо командування колишньої 51 окремої механізованої бригади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу військовий прокурор Луцького гарнізону Західного регіону України Євген Давидов.

За його словами, кримінальне провадження щодо командування колишньої 51-ої ОМБР розпочато 25 квітня за ч.1 ст. 425 КК України (Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо це заподіяло істотну шкоду. Карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або службовим обмеженням на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Військовий прокурор зазначив, що були випадки, коли в списки, представлені командуванням, серед тих, хто ніби-то самовільно залишив військову частину, потрапляли і демобілізовані.

«У грудні військова прокуратура встановила факти, коли були помилково занесені в списки тих, хто самовільно залишив частину, ті, хто був переведений в іншу військову частину і там проходили службу, про це у них є позначка у військовому квитку, також в цих списках були особи, які лікувалися в госпіталях або цивільних лікарнях, і ці факти підтверджувалися. На запит військової прокуратури до командування військової частини колишньої 51 ОМБ прийшла відповідь про те, що ряд осіб були помилково внесені», - зазначив Давидов.

Протягом 2014-2016 років військова прокуратура почала 700 справ щодо бійців колишньої 51 ОМБР, по 220 - є вже вироки або рішення суду, по майже 150 бійцях військова прокуратура вже закрила справи.

«Та чув, я чув, так сказати, наживо цю інфу з вуст прокурора....зараз відкрити справу, вірніше внести в реєстр відомості, що, вибачте, чихнути....не вірю, що будуть підозри, а якщо й будуть, то знайдуть стрілочника і привязку до СЗЧ хлопців не зроблять... Виходячи з реалій, я не вірю...» - прокоментував волинський адвокат Василь Нагорний в ФБ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Судитимуть командування 51-ої ОМБР. Коментар адвоката
29 квітень, 2016, 16:29