Чемпіоном світу з шашок став українець

Чемпіоном світу з шашок став українець
В Ізмірі (Туреччина) завершився чемпіонат світу з міжнародних шашок (100-клітинна дошка), на якому дві медалі завоювали представники України в чоловічому турнірі.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Спортивний комітет України.

Міжнародний гросмейстер Юрій Анікєєв став чемпіоном світу у швидкій грі (рапід). Харків’янин на шляху до “золотого тріумфу” подолав трьох міжнародних гросмейстерів з Латвії, Сенегалу та Білорусі. Набравши 13 очок, Ю.Анікєєв випередив одного з найтитулованіших спортсменів світу — Олександра Шварцмана.

Росіянин із ще одним українцем Артемом Івановим мали однакову кількість балів — по 12, але за додатковими показниками саме О.Шварцман посів другу сходинку. А спортсмен з Дніпропетровська замкнув чільну трійку, тим самим забезпечивши подвійне представництво України на п’єдесталі пошани.

Повідомляється, що у жіночій половині змагань виступали Вікторія Мотричко і Ольга Балтажі. Українські лідери в особистому турнірі посіли 5-6 місця, слідом за чотирма представницями Росії, які поділили між собою призи.

Відзначимо, що у командному заліку чоловіча національна збірна стала чемпіоном світу, а жіноча — віце-чемпіоном. Наші чоловіки випередили представників Росії та Сенегалу, тоді як українки поступилися лише росіянкам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.