Українці масово скуповують землю в Польщі

Українці масово скуповують землю в Польщі
Українці або особи, які представляють український капітал у 2015 році отримали в Польщі 99 дозволів на купівлю землі в Польщі. Це рекорд серед іноземців у Польщі.

Серед іноземців, найбільше преставників національностей та капіталу: український (99 дозволів на 15,45 га), білоруський (28 дозволів на 5,95 га), німецький (26 дозволів на 59.24 га), російський (17 дозволів на 5,43 га), голландський (16 дозволів на 86,81 га)", - пише "Business.ua".

Найбільше землі в Польщі іноземці купили у Мазовецькому (111 га), Західнопоморському (52 га) і Вармінсько-Мазурському (51 га) воєводствах Польщі.

Іноземці можуть купувати землю в Польщі за дозволом від глави МВС країни, якщо проти цього не виступить міністр національної оборони, а у випадку орних угідь - також і міністр сільського господарства.

Іноземець, який хоче купити землю в Польщі, повинен довести свій глибокий і тривалий зв'язок з країною: подвійне громадянство, шлюб з громадянином Польщі, або ведення комерційної діяльності в Польщі. Іноземці можуть купувати землю і без дозволів, наприклад, якщо проживають в Польщі не менше 5 років з моменту отримання карти постійного місця проживання.

У 1990-2015 роках, іноземці отримали понад 25 тисяч дозволів на придбання земельних ділянок із загальною площею понад 52 тисяч га.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кацапам не треба продавати,
Відповісти
А вони ніколи розуму не мали і не орієнтувалися що буде завтра. Це ж усі злодії прошу дати список...
Відповісти
Бо поляки не допустять у владні кола таких бізнесреформаторів як ми, вся держава працює на декілька сімей які щей між собою не можуть поділити нас
Відповісти