Топ-5 екзотичних ферм України. ФОТО

Топ-5 екзотичних ферм України. ФОТО
Ферма може бути не лише прибутковою, а й цікавою своїми мешканцями, їх поведінкою. На такі ферми нерідко приїздять з екскурсіями цілі родини, що дає додатковий прибуток. Про це пише igotoworld.

Ферма зубрів

Ферма зубрів розташована в Івано-Франківській області, Долинському районі, с.Мислівка. Зубри ходять неогороженою територією. Найчастіше на тварин їдуть подивитися міські жителі з дітьми.


Оленяча ферма

Оленяча ферма розташована у Закарпатській області, Хустському районі, с.Липча. Існує ще з 1980-х років. Розмістили тут тварин для отримання лікарського матеріалу. Панти — відростки оленячих рогів після зрізання. Використовують їх з лікарською метою. Нині на фермі — 150 тварин. І їхня єдина мета — радувати туристів, коли ті приїздять поглянути на оленів. Окрас —яскраво-рудий з білими плямами. Та взимку трохи тьмяніє. Попри те, що олені майже ручні і живуть біля людей, природний механізм маскування взимку від хижака все одно дається взнаки.


Ферма хутряних свиней

Ферма розміщена у Закарпатській області, Виноградівському районі, с.Ботар. Поросята кучеряві, або, як їх ще називають, "овечі", свині покриті шерстю. Це і дозволяє тваринам переносити холоди. Тож ночувати вони можуть і просто неба. Випасають їх також як овець. Вони шукають собі корінці, ними і живляться. Загалом "меню" тварин багате, вживають у їжу різновиди 100 рослин. Годують господарі ферми їх і ячменем, й іншими зерновими, адже свинку потрібно відгодувати до 120–140 кілограмів.


Ферма віслюків

Розташована ферма у Вінницькій області, Крижопільському районі, с.Заболотне.
Віслюки допомагають хворим, адже їхня енергетика добре впливає на організм. Молоко ж ослиці – лікує хвороби шкіри. А тутешня ферма незвичайна ще і тим, що влаштували її на території училища. Управляє нею колишній вчитель права, а допомагають йому учні навчального закладу. Вони вчаться доглядати за тваринами. А віслюки вимагають особливого підходу. Доглядати за ними потрібно, просто як за дітьми.


Форелеві ставки

Форелеве господарство знаходиться у Закарпатській області, Міжгірському районі, с.Колочава. Тут є кілька басейнів, де аж кишить цими рибинами. Молодші і старші — у різних басейнах, адже дорослі рибини досить агресивні щодо молодняка. На форелевій фермі можна порибалити. Тут туристам видають вудочку. Зловлену рибину можуть приготувати місцеві кухарі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.