У Польщі будуть нові правила Такс-фрі для українців

У Польщі будуть нові правила Такс-фрі для українців
З 1 червня 2016 року набувають чинності внесені Міністерством фінансів Польщі зміни до польського законодавства, які стосуються збільшення ліміту мінімальної суми вартості покупки для можливості оформлення Такс-фрі (Tax-free).

Це означає, що вже з початку червня туристи, які не є громадянами Євросоюзу, зокрема, й туристи з України, матимуть право на повернення податку на додану вартість (VAT) тільки в тому випадку, якщо здійснять закупи в Польщі мінімум на 300 злотих, - повідомляє "Експрес" з посиланням на vsetutpl.com.

Нагадаємо, що з 2004 року іноземцям, які не походять з ЄС, законодавством Польщі (ст. 130, розд. 3, пункт 2 закону від 11 березня 2004 року) надана можливість повернення податку (VAT) в сумі від 7 до 23% від вартості товарів, придбаних в цій країні. Мінімальна сума, на яку треба було здійснити покупки в Польщі для оформлення фактури Такс-фрі (Tax-free) і повернення частини витрачених коштів, складала 200 злотих.

З 1 червня 2016 року ліміт буде підвищено, мінімальна сума чеку для оформлення Такс-фрі в Польщі становитиме 300 злотих. Міністр фінансів Польщі пояснює прийняття такого рішення загальним ростом цін. За його словами, ціни з 2004 року виросли приблизно на 30%, що зумовлює і виправдовує підняття мінімальна суми вартості покупки для оформлення Такс-фрі (Tax-free) і повернення VAT з 1 червня 2016 року на 100 злотих.

“Мінімальна сума загальної вартості покупки, включаючи податок на товари і послуги, яка зафіксована в документі, отриманому від продавця, і на основі якої особа може претендувати на повернення податку на товари і послуги, сплачені нею при придбанні товарів, становить 300 злотих”, – йдеться в розпорядженні Міністра фінансів Польщі від 1 квітня 2016 року.

Фактури Такс-фрі (Tax-free) на товари, вартістю 200 злотих і більше, оформлені до 1 червня 2016 року, будуть дійсні і після входження в дію описаних поправок до закону, тому, якщо у вас є такі чеки, ви не втрачаєте можливість повернути собі суму податку на додану вартість (VAT) у терміни, встановлені магазином, де були здійснені покупки в Польщі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Очень хорошая услуга такс-фри, но только не для всех подходит, там нужно делать покупки только у тех продавцов, которые имеют какие-то документы, что потом покупателю возвращается налог. Но в любом случае и это хорошо. А еще может кто будет искать хорошее такси на Украине,возвращаясь из закупок из Польши, могу порекомендовать отличный сайт с приложением http://www.taxi-797.com.ua/ Надеюсь, это будет ком-то полезным
Відповісти