У Києві з'явиться перша в Україні платна дорога

У Києві з'явиться перша в Україні платна дорога
Згідно з проектом, над яким працюватиме будівельна компанія з Португалії, в українській столиці з'явиться перша автотраса, за проїзд по якій буде стягуватися плата.

Повідомляє «Автоблог».

За планом вона повинна буде з'єднати Бориспільське і Столичне шосе, а її довжина складе 17 кілометрів. Будівництво фінансуватиметься за рахунок приватних осіб, тому цілком обґрунтовано, що інвестори розраховують на відповідні дивіденди.

Основна мета, яку переслідують розробники цього проекту, – розвантаження основних вулиць міста від великогабаритних вантажних транспортних засобів. З вартістю за проїзд поки ще не визначилися, але з урахуванням того, що середньоєвропейський тариф проїзду по платних автотрасах становить дві гривні за кілометр, то передбачається, що за те, щоб покататися по київській платній дорозі, автолюбителям доведеться розщедритися на суму 30 – 35 гривень.

Цілком ймовірно, що плата буде стягуватися тільки за проїзд великовантажних автомобілів, для приватних автомобілістів проїзд може бути безкоштовним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора: вийшов з дому - плати гривню, вертаешься- ще двi.
Відповісти
на жаль так і є. в цьому світі все вимірюється в грошах. якщо хочеш швидше проїхати - заплати 30 грн і ти зекономиш на витраті бензину (бо так поки требе їхати через центр Києва) та приблизно пів години, тобто 15грн (оплата праці в Києві всередньому 30грн/год), а також збереж свої нерви
Відповісти