На Житомирщині чоловік стріляв у свого 3-річного племінника

На Житомирщині чоловік стріляв у свого 3-річного племінника
У маленького жителя Андрушівського району лікарі діагностували проникаюче поранення черевної порожнини з ушкодженням кишківника. Як з’ясували поліцейські, малюка із пневматичної зброї ще кілька днів тому поранив рідний дядько. Нині за фактом завдання дитині тілесних ушкоджень розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Житомирській області.

За повідомленням лікарів, хлопчика, якому 2 роки 10 місяців, увечері 21 серпня з підозрою на апендицит було доставлено до районної лікарні. Однак під час подальшої діагностики медики з’ясували, що у нього поранення черевної порожнини. Відтак хлопчика доставили до дитячої обласної лікарні, де вночі прооперували та вилучили кулю, а про факт поранення повідомили до поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Андрушівського відділення поліції. Як з’ясувалось, хлопчик разом з 33-річною матір’ю, братом, двома сестрами та іншими родичами тимчасово проживають у будинку бабусі в с. Гальчині.

Опитавши всіх можливих очевидців та свідків події, поліцейські з’ясували, що ще 19 серпня 20-річний дядько запросив племінника та свою сестру на відпочинок на березі місцевої водойми. Чоловік прихопив із собою пневматичну гвинтівку. За його словами, не упевнившись, що зброя розряджена, він випадково вистрілив у свого племінника, поціливши у живіт.

Кровотеча була невеликою, тож зупинивши її, усі троє повернулися додому. До медиків ні того, ні наступного дня ніхто не звернувся.
Лише увечері 21 серпня, коли хлопчику стало зовсім зле, для нього викликали «швидку допомогу». Ні мати, ні дядько не повідомили лікарям справжньої причини такого стану дитини. Відтак це тільки ускладнило діагностику поранення.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1. ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Під час огляду домоволодіння поліцейські вилучили пневматичну гвинтівку калібру 4,5 мм, що була захована на горищі під сіном.

Родина, де окрім пораненого хлопчика виховуються ще троє дітей (15-річна дівчина, 13-річний хлопець та 7-місячна дівчинка), перебуває під супроводом районного центру соціальних служб. Раніше підстав для притягнення матері до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків чи вилучення дітей з сім’ї не було.
Триває подальше з’ясування всіх обставин події. Стан хлопчика медики оцінюють як тяжкий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Житомирщині чоловік стріляв у свого 3-річного племінника
23 серпень, 2016, 19:41