В Україні фіскали разом з поліцією «полюють» на нерозмитнені авто

В Україні фіскали разом з поліцією «полюють» на нерозмитнені авто
Державна фіскальна служба почала спільні перевірки з поліцейськими задля виявлення нерозмитнених автомобілів.

Про це сказано в офіційній відповіді Державної фіскальної служби на запит видання "СТРАНА.ua".

“Митниці ДФС спільно з територіальними підрозділами Національної поліції України проводять спільні перевірки з метою виявлення транспортних засобів, які ввезені або перебувають на митній території України з порушенням митного законодавства”, – йдеться у повідомленні.

Фіксація і контроль переміщення автомобілів через митний кордон України здійснюється автоматично – за допомогою програмно-інформаційного комплексу “Журнал пункту пропуску”.

У відомстві додали, що власнику нерозмитненого авто, залежно від перевищення терміну транзитного переміщення, може загрожувати:

- попередження або штраф у розмірі 170 грн. (перевищення не більше ніж на 1 добу);
- штраф у розмірі 3400 грн. (перевищення більше ніж на 1 добу, але не більше ніж на 10 діб). Однак якщо людина протягом року вже притягувався за таке правопорушення, то розмір штрафу становитиме триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн.);
- штраф у розмірі 8500 грн. (перевищення більше ніж на 10 діб).

Окрім того, на власника авто можуть накласти штраф у розмірі 300 % несплаченої суми митних платежів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 34
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нафіг ці корчі з України! 50% дтп з їх участю.
Відповісти
Діло то не в корчах, діло в тих, хто на них їздить....
Відповісти
ДТП через куплені права, немає різниці на яких авто вони їздять і вбухані за кермом.
Відповісти
по вашій логіці краще за ті самі гроші купити в Україні таврію або копійку і тоді 100% дтп буде менше, дуже хороша перспектива їздити на вітчизняному гамні але гонорово, ніж за ті самі гроші на нормальній іномарці
Відповісти
Гандо...
Відповісти
правильно, давно пора, а то одні мають платити податки, а хитруни - ні.
тим більше на цих номерах їздять як хочуть, правила ігнорують, бо купив корча за 800 євро, то звісно що не шкода.
Відповісти
експлуатацію Жигулів,Волг,Москвичів,Запорожців яким більше 30 років тому,що вони коштують 200-800 євро,немають абс і подушок безпеки.
Відповісти
Стараються зробити людям життя ще більш нестерпним.А потім дивуються чому талановита і роботяща молодь тікає за кордон.
Відповісти
підтримую на всі 100. що то за влада така, бурштин не копай, ліс не пиляй, на лівих авто не катайся, скоро почнуть заставляти їздити по правилах, а ще не дай бог почнуть відбирати куплені права. тікати і тільки тікати за кордон, і то бігом.
Відповісти
Талановита молодь і в Україні може заробити на нову тачку за пару років. а лохи купують БМВ на литовцях за корову.
Відповісти
НУ ТИ Й БАРАН ЯКЩО ТАКЕ ПИШЕШ. ВІЗЬМИ Й ЗАРОБИ.
Відповісти
а в Луцького вроді Рендж на литовцях)) очко жим-жим)
Відповісти
Невгад,невгадав!!Авто рік взагалі нема.
Відповісти
5 років тому я придбав ланоса за 6000, цього року продав його за 2900, за ці гроші придбав мерседеса 2004 року на литовських номерах! скажіть я поганий водій чи в мене корч? кількість викидів з цього мерседеса в рази менша ніж від ланоса, а ви і далі кажіть для чого ці корчі!!!!)))
Відповісти
ти не поганий водій, ти звичайний ніщеброд.
Відповісти
Нормальних водіїв на таких авто мало а восновном або малолетки або йолупи більшість аварій подивіться польські номери.Я сумніваюсь що на такі корчі хтось нормальну резину купить .
Відповісти
Ви не бачили,що вичворяють платники податків на БМВ з українськими номерами?Недавно,ще не забули.То біля Київського майдана дорогу не поділили,то на Данила Галицького маршрутку перевіряв на міцність.Причина не в номерах ,а хто сидить за кермом:алкаш чи неадекват.
Відповісти
Цілком і повністю згідний навіщо мені кататись на ланось євро 2
якщо за ті гроші можу кататись на бенсі з комфортом і чому я хитрун машина транзитна і по митному закону в мене є право тойсь час на розмитнення 5 днів з моменту вїзду хтось скаже я ї... кожних 5 дн їздити а хтось ні.
Відповісти
і повірьте якщо я буду синій чи убитий под чимсь їхати за рульом мене вапще не будуть колихати які в мене номера
Відповісти
Ті корчі мають проходити офіційний техогляд!!І з лисою резиною його не пройти!...А в нас взагалі немає техогляду..от і їздять поки колеса не відлітають.
І взагалі ..всі хто проти іноземних авто - Вас просто давить жаба!Що Ви або не можете купити собі авто або купили за 10000 у.о ауді а6,а хтось таку ж в Польщі за 2000 у.о,і Вам то очі мозолить.
Відповісти
В Україні українські номери всі інші металолом
Відповісти
Чому одні платять за розмитнення а інші на халяву хай платять всі. тимчасовий облік 500 доларів в державу і волинські номери на рік
Відповісти
напхали всякого гамна на дорогах страшно ті номнра ніхто незапамятає вони самі їх незнають на металолом за пару гривень
Відповісти
то іди в ато за жидів воювати там платять а то чурги на кордоні скоро до володимира будуть тими польськими ліваками
Відповісти
Їздіть і бійтесь, втікайте, така доля жлоба
Відповісти
ми самі скоро їх будемо палити щоб дороги не засирали
Відповісти
Всі прекрасно знають, що в Україну авто ввозить іноземець, таким чином легалізовує авто їздити рік, а передає в користування українцю, що прямо заборонено митним кодексом.
Поліція не має права перевіряти порушення митних правил, тому вони безстраху ганяють вулицями.
Як тільки з*явиться хоть 2 екіпажа з митником у складі і почнуть перевіряти всі автівки на іноземній реєстрації - то штрафмайданчика не вистачить всіх порушників ставити, бо тільки на замкову площу таких 100 приїхало, а скільки ще не знало про "сходку".
Тому тут питання виключно до влади - буде вказівка поліції разом з митниками виявляти і припиняти порушення - буде наповнення бюджету і схеми зникнуть.
Відповісти
Просто подорожчають документи з бляхами.Фіга буде а не наповнення для злодіїв бюджета.Як списаний тролейбус куплять в ПР,то це по європейські,це реформи,це безпечно ітд.,а як людині дозволити офіційно ввети 10-річне авто і сплатити 500 баксів в казну,то розповідають,що це чуть не зрада національних інтересів.
Відповісти
Коли авторинок був ще на рівненській даі Луцька керував такий Суринович і він знайшов законний шлях загнати всіх на штр майдан, хто памятає вся територія навколо даі була завалена ,,прибалтами,, влючаючи прилеглі площі, хто шукає той найде і я впевнений, що скоро запчастини на шротах будуть в достатку і недорогі, питання часу, а недомажори пересядуть на громадський транспорт за, що їм місцевий бюджет скаже велике волинське спасибі, пенсіонерам правда прийдется потіснитись.
Відповісти
Мова про конкретне закривання очей з боку митниці. Знаєте чому? Бо за 200 баксів вони роблять липове вивезення тих машин і ввезення назад знову на один рік. Порахуйте і зрозумієте, що 2-3 роки поїздив і на шрот продав, ще й заробив.
Тому знаву повинна прокуратура та СБУ провести перевірку на митниці, рейди по вулицях, звірку з польськими прикордонниками по перетинанню кордону цих машин - і все вспливе.
Відповісти
1. Нехай влада для початку знизить мито. В європі немає ніяких заборон і не йдеться про розмитнення тільки однієі машини і блабла, хоча польські люди так само ганяють машини для своїх же.
2. Доведуть до кінця поліційну оеформу. А то їздять ті зварювальники як олені, тільки за страховку ї..... Добре що після масових ДТП з летальними хоть драгери їм подавали. Була стара міліція, їх хоча б боялись бо хабара приходилось давати. Ніких приборів для контролювання швидкості!
3. А тоді вже можна буде контролювати вїзд на не розмитнених машинах ( хоча тоді людям не буде потреби на них їздити ) і бюджет поповнюватиметься за рахунок масового розмитнення.
Відповісти
да???...дав таможніку пару соток і ти в Україні...і пофіг на яких ти номерах...доки не буде нормальної влади все буде всім похуй....дав пару гривень і поїхв...і нєфіг тут морозити за українські чи іноземні номера...пофіг на яких їздити..
Відповісти
хай навіть так, нові схеми будуть одразу,ще не було такого,щоб прижати так людей)тим більше багато мають автомобілі транзитом, а не на рік)
Відповісти
схема не працює, коли дотримуються закону, а в цьому випадку - митного кодексу, який прямо забороняє нерезиденту передавати авто в користування резиденту на території України.
тобто, якщо в*їхав поляк на авто то і їздити рік Україною може виключно він.
якщо в*їхав українець - або транзит (5/10 днів) або розмитнення, жодних інших варіантів законом не передбачено.
тому засилля авто на іноземній реєстрації - це бездіяльність ДФС, зокрема митниці та поліції.
захочуть навести порядок - наведуть.
Відповісти
Останні новини
В Україні фіскали разом з поліцією «полюють» на нерозмитнені авто
15 жовтень, 2016, 01:32