Що лучани вимагають від влади: ТОП-5 петицій

Що лучани вимагають від влади: ТОП-5 петицій
ТОП-5 петицій, на які тривав збір підписів, станом на 29 жовтня очолило прохання заборонити будівництво в центральному парку Луцька.

Про це йдеться на сайті Єдиної системи петицій.

ЗАБОРОНА БУДІВНИЦТВА В ПАРКУ

Так, лучанин Геннадій Хомутінкін запропонував не будувати багатоповерхівки на території так званого «Журавлиного болота», яке розташованого праворуч біля центрального входу в парк імені Лесі Українки.

«Всім лучанам відоме місце Журавлиного болота, яке знаходиться біля центрального входу в парк імені Лесі Українки справа. Згідно Генерального плану м. Луцьк, прийнятого в 2015 році, на цьому місці розташовується зона зелених насаджень загального користування. Стало відомо, що цю ділянку збираються забудувати, завдяки певним махінаціям з боку чиновників Луцької міської ради, декількома багатоповерхівками, які знищать сучасний ансамбль архітектури і, можливо, центральний парк перестане існувати в тому форматі, в якому ми його бачимо сьогодні», – йдеться у повідомленні.

Наразі звернення набрало 199 голосів з 300 необхідних. До кінця збору голосів лишилося 12 днів.

НІЧНА МАРШРУТКА

Друга за популярністю пропозиція – запровадження руху нічних маршруток у місті, яку висунув Олександр Іванков у розділі «Транспорт та дороги».

«Це давно практикується в інших містах, кожну годину, півтори по місту курсує нічний громадський транспорт. Він зазвичай дорожчий за денний, но дуже необхідний. Я вважаю що це буде доречним для нашого міста. Хоча б запустити по типовому маршруту 15 декілька рейсів», – наполягає лучанин.

Станом на 29 жовтня ініціативу підписали 77 осіб з 300 необхідних. Підтримати її можна протягом 11 днів.

До слова, це вже не перша подібна пропозиція, раніше у Луцьку вже просили пустити нічну маршрутку, однак у міськраді цю ідею не схвалили. Мовляв, пасажиропотік уночі низький, а, за словами перевізників, такі перевезення будуть збитковими.

НОВА ЯЛИНКА В ЦЕНТРІ

Третє місце посіла петиція про встановлення у центрі міста нової новорічної ялинки Віри Салецької в розділі «Благоустрій міста та будівництво».

За словами жінки, «головний біль» Луцька – це новорічна ялинка. Мовляв, слід замовити штучну ялинку європейського зразка, додати сучасного оформлення та подарувати цього року лучанам і гостям міста дух Різдва.

«Обговорювати мінуси ялинок, що «прикрашалися» минулі роки просто немає сенсу, це суцільний жах! Думаю луцьку дизайнери чи дизайнерські організації залюбки долучаться до співпраці! Нехай лучани і туристи насолоджуються різдвяними прогулянками, а на світлинах туристів будуть сучасні декорації та теплі емоції! Подаруйте жителям міста гордість за нову ялинку», – йдеться у петиції

Ініціативу підтримали 60 лучан з 300 необхідних. До завершення збору голосів залишилося 11 днів.

ГРОШІ ЗАМІСТЬ ЗЕМЛІ

Четверта у списку – петиція Дмитра Забощука про виділення учасникам АТО з Луцька фінансової допомоги замість земельних ділянок у розділі «Земельні відносини».

«Прийняти рішення про виплату учасникам АТО з Луцька по 100 тис. грн замість виділення земельних ділянок, яких у місті просто фізично бракує на усіх бійців-лучан. Аналогічне рішення 4-го жовтня прийняли депутати Львівської міськради», – пише Забощук.

Щоб міська рада розглянула і відреагувала на петицію, вона повинна набрати 300 голосів за 9 днів. Наразі її підтримали 48 людей.

«ЛЕЖАЧИЙ ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ» БІЛЯ ЛІКАРНІ

П’яту сходинку посіла ініціатива про встановлення «лежачого поліцейського» на пішоходному переході по проспекту Відродження, 41, біля Волинської дитячої обласної лікарні, яку зареєстрував Ігор Лєсков у розділі «Транспорт та дороги».

Мовляв, встановлений в цьому місці знак «обмеження швидкості – до 40 км» не допомагає у вирішенні проблеми.

«Водії «літають» на даній ділянці дороги на великій швидкості (особливо в дні роботи автобазару) і часто не в змозі своєчасно зупинити свій автомобіль перед пішоходним переходом та пропустити батьків з дітьми , які переходять дорогу у лікарню», – пише чоловік

За петицію проголосували 46 лучан, віддати свій голос за неї можна протягом 9 днів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.