«Схід і Захід разом!»: до Луцька приїхав «Потяг єднання»

«Схід і Захід разом!»: до Луцька приїхав «Потяг єднання»
До Луцька прибула делегація Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська січ». Понад 170 учасників акції зі східних областей разом із військовим оркестром зустрічали на залізничному вокзалі декілька десятків лучан та представники місцевої влади.

Потяг прибув на Волинь 4 листопада.

До Луцька прибули в основному представники східних областей, зокрема Донецької та Луганської, а також оркестр, капелани та організатори. Мета потяга – презентувати для учасників Західну Україну та її культуру та налагодити зв’язки між містами. Тож просто з потяга їх зустрічала пара у національних костюмах. Поблагословили гостей на Волині й військові капелани.

Поїздка розпочалася 20 жовтня із подорожі до Вінниці і учасники відвідали вже 12 міст. Луцьк- передостання зупинка.

«Цей проект – це чудовий інструмент аби налагодити зв’язки та створити дискусію між містами, щоб познайомити своїх друзів із Луганської області із друзями, які є по всій Україні»,- розповів учасник акції зі Старобільська Олексій Лебідь. Він –музикант, тож йому доводилося й раніше бувати у Луцьку. Проте більшість із його друзів не мають жодного уявлення про культуру за межами власної області. За словами хлопця, проект корисний і для обміну досвідом, адже учасники акції розбиваються на групи та у кожному місті відвідують школи та університети.

«Дуже важливо, аби ми мали прямий контакт… Я вважаю, що більшість наших проблем дуже глибоко лежать у культурі. Бо багато людей, з якими я стикався, не знають історію свого міста, свого краю, не знають, чим пишатися. Не знаючи своєї історії, як можна цінувати щось національне?», - зазначає Лебідь.

Прес-секретар Миргородської бригади тактичної авіації Світлана Борисова розповіла, що національно-патріотичну акцію підтримує Міністерство оборони. Тож військовий оркестр 101-ої окремої бригади охорони Генштабу будить маршами кожне місто, куди приїжджає потяг.

До потяга долучилися й інструктори саперної справи, які проводять у школах та університетах зустрічі, розповідаючи про мінну безпеку.

Волинська волонтерка Інна Голдованська, яка теж прийшла зустрічати потяг, розповіла, що у Луцьку на гостей чекає насичена програма - їм проведуть екскурсії містом, покажуть експозиції, присвячені Майдану та війні на Сході. Окрім того, планують багато розповісти й про діяльність ОУН-УПА на Волині.

Відтак, знайомство учасників акції із Луцьком розпочали із Меморіалу, де поклали квіти до могили Василя Мойсея та каменю, де згодом буде встановлено пам’ятник загиблим в АТО. Після цього для учансиків акції розпочали екскурсію. Після відвідин Луцька вони вирушать до Рівного, де й завершиться їхній тур.
















































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Схід і Захід разом!»: до Луцька приїхав «Потяг єднання»
04 листопад, 2016, 11:47