Рік на посаді: голова Жидичинської сільради Юлія Дащук

Рік на посаді: голова Жидичинської сільради Юлія Дащук
ВолиньPost провів опитування мешканців Жидичинської сільської ради, під час якого людей розпитували про враження від першого року роботи голови Юлії Дащук.

Жителі Жидичина, Кульчина та Липлян (населенні пункти, які входять в сільраду) оцінюють діяльність голови неоднозначно. Кажуть, є багато невиконаних обіцянок, але віру в неї втратили не всі. Пояснюють, що Юлія Дащук - людина нова на посаді і їй треба час.

Приміром, у Жидичині працівниці місцевої школи бідкаються, що серйозних змін у селі не побачили.

"Коли моїй дочці довелось змінювати паспорт, то їй треба було їхати в Ківерці, тому що там треба якісь печатки чи штампи ставити, яких в сільській раді немає. Отой ЦНАП, що вони зробили – в ньому майже нічого не можна зробити. Так і треба їздити скрізь за довідками, печатками", - розповіли вони, коли зайшла мова про Центр адміністративних послуг, який відкрили в селі 20 травня.

Водночас відзначають, що полегшала процедура оформлення субсидій.

"Правда якщо субсидії оформляєш, то вони самі довідки збирають і передають. Для себе вони може й спростили роботу, а для нас абсолютно ні", - додають люди та зауважують, що голова відкрита до спілкування та завжди вислухає жителів.

У Кульчині нарікають, що голова не добилася встановлення знаку обмеження в’їзду важковагового транспорту, тому руйнується дорога в населеному пункті.

Більше вражень у відео нижче:



Попередній голова села Олег Данкевич має багато зауважень до діяльності Юлії Дащук. Каже, кошти, які заробили за його каденції, вже використали, але великих проектів так і не реалізували. Відзначає лише, що почали будувати дорогу в селі Липляни, але на ці роботи залучаються гроші з бюджетів різних рівнів.

Крім того дивує його відсутність інвесторів. Мовляв, ніхто не прийшов у село вкладати гроші.

"Ліс так і залишається комунальним, ніхто нічого не робить. 178 га лісу. Свого часу ми хотіли зробити лісовпорядкування", - додав він.

Також враженнями від роботи Юлії Дащук поділився Координатор центру розвитку місцевого самоврядування на Волині Анатолій Пархомюк.

"Я немаю права оцінювати роботу сільського голови, це має робити населення Жидичину. Юлія Дащук молода, енергійна, має аналітичне мислення", - каже він.

На думку посадовця, Жидичинській громаді після об'єднання з Озерцівською сільрадою потрібно зосередитися на пошуку нових ресурсів для фінансування громади. Мовляв, тих ресурсів, що в них є – ледь вистачає. А щоб говорити про розвиток громади - треба залучати великі кошти, - додав він.

"Наприклад, розвивати фермерське господарство. З точки зору економічної – розвитку немає ніякого. Можна готувати проекти, залучати грантові кошти, наприклад Державного фонду регіонального розвитку", - вважає він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головне до Луцька не приєднуватись, і скоро заживем...
Відповісти
Запрошуємо журналіста Богдана у Княгининівську сільську раду.Тут мешканці сіл однозначно мають з чим порівняти, 20-річне царювання Ярмольського і всього лиш рік на посаді іншої людини яскраво демонструє хто є хто! Запрошуємо, приїздіть!!
Відповісти
Будемо і у вас :) Не все відразу
Відповісти
Дана панна явно не сама там працює та не самостійно стала сільською головою. Ліс в Кульчині КАТЕГОРИЧНО НЕ МОЖНА ВІДДАВАТИ НА ПРИВАТИЗАЦІЮ!Це не власність когось, це власність мешканців України!
І навіщо зробили кладовище навпроти дороги?Місця іншого не було?! Також з землею в неї є проблемки, дівчинка ще багато чого не розуміє...
Відповісти
Хочу зауважити на слова вчителя Жидичинської школи, яка в силу своєї професії повинна бути обізнана з тим, що робота будь-якого органу базується на чинному законодавстві. Тому, якщо її дочка одружилася у сільській раді, не важливо якій, то паспорт вона буде міняти згідно чинного законодавства в РВ УДМС, так як сільські ради не мають делегованих повноважень на вчинення таких дій, а не "якихось печаток". На рахунок того, що "собі вони добре зробили", то кошти навіть для себе не проходять мимо бюджетної комісії, членом якої є рідний брат-депутат пані вчительки. Тож виходить за його безпосереднього сприяння у селі ніяких змін (голова без сесії депутатів нічого не вирішує). І перш ніж судити чиюсь роботу варто задуматися, що праця вчителя не менш важлива праці працівників сільської ради: якщо яму на дорозі замостять при наступній каденції, то ями неволодіння предметом у учнів не замостить ніхто.
Відповісти
Легше говорити ніж робити, хай попробують самі, а то і не самі і всі погані
Відповісти
Ага, кардинальних змін не відбулось, підтверджую. Попа кацапського (до якого ці вчиТЕЛИЦІ ходять), не вигнали з села, ліс в Кульчині не просрали, як того Данкевич хотів, і довідки, собаки такі, самі збирають, так що липові субсидії, як то в нас люблять, зробити не дадуть. І інвесторів нема взагалі ніяких, от ну зовсім. Правда, за який шиш, тобто, гріш, зробили (підкреслюю, ЗРОБИЛИ, а не почали робити) дорогу в Липлянах, не дуже ясно. Бо виходить, що бабосики пішли, а нові не прийшли, ага.
Відповісти
Останні новини
Рік на посаді: голова Жидичинської сільради Юлія Дащук
07 листопад, 2016, 12:05
СпортPost №2: тренування ніг
07 листопад, 2016, 12:00