Опублікували відео «таємного» будинку судді

Опублікували відео «таємного» будинку судді
Суддя господарського суду Харківської області Ірина Попович не вказала у декларації будинок 623 м. кв, в якому проживає з чоловіком.

Про це йдеться у матеріалі проекту Prosud, опублікованому у середу, - пише Українська правда.

Вказується, що в 2016 році Вища Кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала призначити Попович суддею госпсуду Харківської області безстроково. Її чоловіком є екс-прокурор Харкова протягом семи років (з 2007 по 2014 рр) – Євген Попович.

У матеріалі вказується, що суддя Попович не вказала у декларації за 2015 рік будинок площею 623 м. кв. в рекреаційній зоні поблизу Харкова, де проживають Поповичі.

"Однак, згідно реєстру майнових прав, одноосібне право власності на цей будинок з 2010 року належить Поповичу Євгену Миколайовичу. Більше того, даний будинок фігурує в декларації судді Попович за 2014 рік. А отже, невнесення будинку до електронної декларації є прямим порушенням закону про запобігання корупції", - сказано у статті.

Вказується, що окрім ділянки, на якій розміщено будинок (0,75 га), в довгостроковій оренді (терміном на 50 років) у чоловіка судді Попович знаходяться також і дві сусідні ділянки розмірами 1,8 та 0,55 ГА.

"Отже, загалом у розпорядженні родини Попович прямо чи опосередковано знаходиться більше 3 га землі рекреаційного призначення. Загальна ціна оренди двох ділянок землі складає більше 185 тис.грн на рік, а це практично весь річний задекларований заробіток родини Попович", - пишуть активісти.



Водночас, згідно з інформацією у статті, родина Поповичів володіє найдорожчим автопарком серед суддів господарського суду Харківської області.

"У власності родини Попович 5 елітних авто, орієнтовна загальна вартість яких складає щонайменше 164 тис.дол", - сказано у матеріалі.
Активісти пов'язують збагачення родини суддів із кооперативною схемою Кернеса-Добкіна.

"Розслідувати законність цієї схеми мала прокуратура міста, яку на той час очолював Євген Попович. Але, як виявилося, пан Попович дуже добре знайомий з даною схемою та сам є її учасником", - пишуть активісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А мене Волинські судді цікавлять!звідки у них стільки майна ,автомобілів і будинків?за державну зарплату заробили мільйони!чи в нас зараз акція-пройди на суддю і отримай мільйон?
Відповісти
А мене цікавить чому волиньпост спочатку висвітлює цікаві факти про суддів а потім їх тихенько видаляє?чи може вам "згори"дзвінок надходить?так що народе живемо як при януковичу все під замовлення роблять!
Відповісти
Я наприклад готую дуже цікавий матеріал на рахунок Волинським суддів і народу він буде дуже цікавий і видалити його ніхто не зможе,бт він буде опублікований в одній з волинських газет!чекайте на сюрпризи з фото найцікавішого!народ мусить знати правду!
Відповісти
Неправда ! - наші судді - "безсрібники"! А що рішення ухвалюють такі, то винні таргани в їх голівках !
Відповісти
Останні новини
Опублікували відео «таємного» будинку судді
16 листопад, 2016, 14:42