Розповіли, як у Луцьку поділять 800 «святкових» тисяч

Розповіли, як у Луцьку поділять 800 «святкових» тисяч
Наступного року у Луцьку на святкування заходів державного, обласного та місцевого значення у місті виділять понад 800 тисяч гривень.

Відповідне рішення прийняли депутати міськради під час сесії 1 грудня.

Найбільше коштів дістанеться Дню міста – на його святкування передбачили 200 тисяч гривень. Таку саму суму передбачили на вшанування пам'яті загиблих під час виконання завдань антитерористичної операції на сході України, виготовлення пам'ятних знаків.

135 тисяч гривень спрямують на відзначення професійних свят, а 55 тисяч – на ювілейні дати. 50 тисяч виділять на святкування Дня Незалежності. 30 тисяч гривень спрямують на новорічні та різдвяні свята, ще 22 тисячі – на святкове засвічення головної новорічної ялинки Луцька та ялинок у мікрорайонах міста.

20 тисяч спрямують на святкування Дня захисника України, річниці заснування УПА, Дня українського козацтва. По 10 тисяч виділять на День вшанування пам’яті лучан, які загинули під час антитерористичної операції на Сході України, вшанування пам'яті жертв Другої світової війни.

По 5 тисяч гривень передбачили на вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, День вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, Шевченківські дні, День пам’яті жертв політичних репресій та День примирення, свято Героїв, річницю розстрілу в’язнів Луцької тюрми та Дні прапора, Гідності і Свободи та пам’яті жертв Голодомору.

По тисячі гривень передбачили на відзначення річниці Дня народження Степана Бандери, Дня Соборності, подвигу Героїв Крут, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, річниці народження смерті В’ячеслава Чорновола, День пам’яті загиблих на теренах історичної Холмщини, Міжнародний день звільнення в’язнів нацистських концтаборів, річницю перезахоронення праху Т.Г.Шевченка, День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, День Конституції України, День пам'яті Лесі Українки, Дні річниць народження та смерті Михайла Грушевського.

Депутат міськради Наталія Бунда попросила внести до переліку заходів річницю від дня народження волинського іконописця Іова Кондзелевича та Данила Братковського, тож на ці свята спрямують ще 50 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке святкування під час війни?Краще поділіть ці гроші між дітьми сиротами та пенсіонерами.Як можна веселитись коли твій ближній сидить в окопі або лежить в землі?БОЖЕ ПРОСТИ НАС ГРІШНИХ.
Відповісти