Лучанка два роки шукає зниклих в АТО синів

Лучанка два роки шукає зниклих в АТО синів
Доля братів Дмитра та Володимира Хомяків з батальйону «Айдар» два роки невідома. Вони зникли 5 вересня 2014, за дві години до початку перемир'я на Донбасі.

Про це розповіла їхня мати, лучанка Катерина Хомяк, - пише Gazeta.ua.

«5 вересня 2014 року о сьомій ранку сини востаннє виходили на зв'язок. Подзвонив Володя, Діма поруч був», - каже жінка.
20 вересня 2015 року знайшли тіла двох схожих хлопців в одній могилі, в зоні АТО. Тоді експертиза ДНК, яку робила Катерина, підтвердила збіг частково і лише з одним із них.

«30 вересня цього року відбулася ексгумація знайдених тіл і повторна ДНК-експертиза. Впевнена, що в результатах ніяких збігів не буде. Володимир, старший син, 1990 року народження, до початку війни працював у приватній фірмі, менший Дмитро, 1993 року - в компанії «Модерн-Експо». Обоє не були одружені», - розповідає жінка.
У січні 2014 Дмитро і Володимир були на Майдані.

«Збиралися їхати вдруге у лютому, але в Житомирській області їх завернули додому. Володимир проходив військову підготовку в «Десні», а Дмитро - в Одеській області. Добровільно обоє пішли до військкомату на Луганщині, де їх зарахували до 24 окремого штурмового батальйону «Айдар», - говорить Катерина Хомяк.

У липні 2014 хлопців відправили воювати до блокпоста неподалік міста Щастя.

5 вересня 2014 російські диверсанти атакували із засідки бійців 2 роти батальйону в районі Щастя.

«На даний момент телефоном старшого сина користується хтось у межах Києва та області. Так сказали в поліції. Телефон меншого вимкнений до сьогодні. Паспорт старшого Володимира у мене. Сепаратисти скинули в інтернет, а потім передали керівництвом. Перша сторінка внизу вимазана кров'ю», - говорить Катерина Хомяк.

Постійно дзвонять шахраї, обіцяють за грошову винагороду повідомити, де перебувають її діти.

«Останній дзвінок був влітку: «Тут ваш Діма є, передаю йому трубку», «Мам, прівєт!». Я запитала, як звати старшого брата, і з якого він міста. «А чого ти такі дурні питання мені задаєш, наче не віриш, що я твій син?». Не витримала, поклала трубку, бо знову намагалися нажитися на чужому горі. За кожен такий дзвінок вони відповідатимуть перед Богом», - каже мати.

Громадські та офіційні установи щодо Володимира та Дмитра Хомяків подають різну інформацію, записуючи їх то до поранених, то до вбитих чи до полонених або зниклих безвісті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанка два роки шукає зниклих в АТО синів
08 грудень, 2016, 07:05