Військові і лісівники не можуть поділити волинські ліси

Військові і лісівники не можуть поділити волинські ліси
На Волині військові та облуправління лісового та мисливського господарства не можуть дійти згоди, хто керуватиме низкою лісів.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Волинської ОДА y Facebook.

Предмет конфлікту – землі з лісами, які за рішенням Феміди перейшли з одних рук в інші. Щодо трьох лісництв є рішення суду про передачу земель від лісівників до військових, зокрема й тих територій, що прилеглі до полігону «Повурськ». Але водночас і діють постанови Уряду, в котрі відповідні дії не вкладаються.

Лісівники доводять, що військові, якщо й здатні охороняти насадження, то не зможуть проводити санітарно-оздоровчі заходи. Натомість військові тримають оборону: кажуть, як Феміда постановила, тому й бути. І навіть нагадування про колосальну підтримку, надану лісівниками на фронт, не діють.

«Спеціально створений лісогосподарський підрозділ в Міноборони, він і працюватиме з лісовпорядними господарствами», - заявив директор Львівського військового лісокомбінату Вадим Сідорков.

«Перемовини з урядом щодо цього питання проводити не можемо і через субординацію, і через інші моменти», - висловив позицію юрист КЕЧ Володимира-Волинського Андрій Смик у відповідь на пропозицію звернутися до керівництва держави з проханням на рівні уряду впорядкувати питання.

Зрештою, подати доповідну на ім’я прем’єра, де детально викладуть суть проблеми, пообіцяла т.в.о. керівника Держлісагентства Христина Юшкевич.

А начальник облуправління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко запевнив, що лісівники виконають рішення уряду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Інформація для інформації( про ніщо)
Відповісти
Останні новини
Військові і лісівники не можуть поділити волинські ліси
08 грудень, 2016, 11:35