Волинські митники склали ТОП-5 фактів контрабанди

Волинські митники склали ТОП-5 фактів контрабанди
Волинські митники склали перелік із топових п’яти порушень митних правил протягом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Для волинських митників не в новинку виявляти порушників, які намагаються незаконно перемістити через кордон товари, використовуючи для цього автомобіль. Проте повз увагу досвідчених оперативників порушники дарма намагаються вигадувати схованки, тому й отримують протоколи про порушення митних правил за свої зухвалі наміри, а на додачу ще й можуть потрапити до рейтингу правопорушень за 2016 рік, який склали митники.

1. Жіночна тонна

Дві партії жіночих та дитячих колгот з порушенням митних правил мали намір ввезти до України наші співвітчизники.

У першому випадку громадянин України перевозив понад норму 900 штук популярного серед жіноцтва товару – італійських колгот вагою 62 кілограми. До слова, загалом переміщуваний ним вантаж мав вагу 112 кілограмів. У другому випадку громадянка України вчинила спробу ввезти «зайвих» 1036 штук дитячих колгот, вагою 44 кілограми.

Ці два випадки незаконного переміщення жіночого товару виявили митники на митному посту «Володимир-Волинський».

2. Пересувна «аптечка»

300 таблеток з психотропною речовиною заховав наш співвітчизник під кожухом рукоятки коробки передач автомобіля.

Виявлені пігулки виявились медичним препаратом препарат «Субутекс», що синтезований з морфіна та відноситься до групи опіатів, які є особливо небезпечною наркотичною речовиною.

Випадок стався в зону діяльності митного поста «Устилуг», куди прибуло авто «BMW» під керуванням громадянина України, який прямував до Польщі у приватних справах по смузі спрощеного митного контролю «зелений коридор».

3. Книжкова автівка

Громадянин Німеччини мав намір вивезти з України 9 старовинних книг, які можуть мати культурну та історичну цінність.

Серед особистих речей подорожуючий приховав «Біблію» 1922 року видання і стародрук під назвою «Тріодіонь», «Щить вери»», виданий у 1913 році, а також сім інших друкованих видань без зазначення дати випуску.

Книги виявили під час митного огляду легкового авто, яким громадянин слідував смугою спрощеного руху «зелений коридор» до Польщі через митний пост «Ягодин».

Оскільки стародруки можуть мати неабияку культурну цінність, волинські митники вилучили вантаж для подальшої експертизи. Їх реальну вартість і цінність встановлять експерти.

4. Бурштинове авто

Майже 5 кілограмів бурштину, намагались вивезти до Польщі, приховавши в лівому порозі автомобіля, а також під підлогою автівки.
Бурштинову схованку на митному посту «Володимир-Волинський» виявили під час митного огляду автомобіля під керування громадянина України, який слідував з нашої держави до Республіки Польща у приватних справах.

5. Кайфовий бампер

Пакунок з порошкоподібною речовиною білого кольору вагою 21,9 грама митники виявили в задньому бампері автомобіля.

Очевидно двоє наших співвітчизників, чоловік та жінка, що повертались з Польщі до України, мали намір перемістити речовину з приховуванням від митного контролю і тому навіть спрямували своє авто смугою спрощеного руху «зелений коридор» через митний пост «Ягодин». Проте під час митного огляду легкового авто «Mercedes-Benz 124» митниками був виявлений прозорий поліетиленовий пакет, обгорнутий чорною поліетиленовою плівкою, з сумнівним вмістом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це крапля в морі, до еуропи поїхало на порядки більше
Відповісти
На Ягодині більший потік а виявлень менше.Менше возять? Не факт!Є причина задуматись!
Відповісти
Партії колготок, кілька книг... он поляки по 2 тони бурштину находять, які наші митники "недобачили"
Відповісти