Луценко: Путін готував вторгнення, коли у Києві ще стояв Майдан

Луценко: Путін готував вторгнення, коли у Києві ще стояв Майдан
Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про нові документи у справі про втечу екс-президента Віктора Януковича і російське вторгнення.

В інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень генпрокурор продемонстрував документи, що викривають Януковича, який просив у російської влади підтримки в боротьбі з повсталими українцями, - пише Новое Время.

"Заявляю, що події на Майдані, незаконне захоплення влади в Києві, Україна опинилася на порозі громадянської війни, в країні хаос і анархія... звертаюся до президента Росії Володимира Путіна з проханням використати озброєні сили РФ для відновлення закону, миру, правопорядку, захисту населення України", - процитував Луценко звернення колишнього президента.

За словами генпрокурора, 6 січня 2017 року українська сторона отримала листа із офіційною печаткою ООН, який свідчить про те, що лист за підписом Януковича було внесено як офіційний документ Ради безпеки ООН на прохання представника російської делегації Віталія Чуркіна.

Луценко сподівається, що суд над втікачем президентом почнеться в лютому 2017-го.

Раніше Секретаріат ООН передала Україні копію листа президента-втікача Віктора Януковича президенту РФ Володимиру Путіну з проханням ввести війська в Україну, датована 1 березня 2014 року. Ці документи отримав слідчий військової прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко вручив адвокату Януковича повідомлення про підозру екс-президента в державній зраді.

Екс-президенту загрожує довічне ув'язнення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луценко: Путін готував вторгнення, коли у Києві ще стояв Майдан
22 січень, 2017, 22:19