Понад 80 волинян стали контрактними військовими

Понад 80 волинян стали контрактними військовими
Військкомати направили до навчальних центрів Сухопутних військ Збройних Сил України більше 80 волинян, які вирішили проходити військову службу за контрактом.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Волинського облвійськкомату у Facebook.

Перед відправленням з майбутніми контрактниками поспілкувався військовий комісар Луцького об’єднаного міського військового комісаріату полковник Василь Худик. Він побажав хлопцям легкої служби, з честю виконувати священний обов’язок захисту Батьківщини, та обов’язково повернутися додому живими та неушкодженими.

Разом із іншими хлопцями йде до війська по контракту і житель Луцького району сержант запасу Ігор Макарчук, який після підготовки у навчальному центрі проходитиме службу в одній з частин Сухопутних військ Збройних Сил України. Як зазначає Макарчук, військова служба для нього не нова, адже з липня 2015 року по жовтень 2016 року проходив військову службу по мобілізації в Державній прикордонній службі України на українсько-білоруському кордоні. Після звільнення повернувся на підприємство, де працював раніше.

«Хоч робота і хороша, проте вирішив повернутися на військову службу, але вже у бойову частину. Адже в країні досі триває війна і поки дозволяє вік і здоров'я потрібно її захищати. Та й з теперішніми змінами у законодавстві за мною зберігається місце роботи та середній заробіток. Родина звичайно переживає за мене і моє бажання піти на військову службу за контрактом хоч і сприйняла з відчуттям тривоги, та все ж таки поставилась із розумінням», – розповів нам Ігор Макарчук.

«Спочатку думав служити у механізованих підрозділах чи у морській піхоті, адже строкову службу проходив у морській піхоті Північного флоту тоді ще Радянського Союзу. Але через вік, а мені вже 44 роки, не впевнений що справлюся з поставленими завданнями і фізичними навантаженнями, та й через свою статуру мені мабуть буде незручно в середині бронетехніки. Тому й вирішив піти в артилерію, адже подавати снаряди та заряджати гармату я можу робити без проблем. Та й багато моїх односельців та колег по роботі проходили та проходять службу в артилерійській частині. Саме вони і допомогли мені взяти письмову згоду на проходження служби у командира частини, де після підготовки у навчальному центрі я проходитиму службу», - додав чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скоро вся Волинь стане "трахтною"!
Відповісти
Україна за добу втратила 7 Героїв - чому не оголошено жалобу, де "свічка" на ТВ, де військовий стан?
Відповісти
Останні новини
Понад 80 волинян стали контрактними військовими
30 січень, 2017, 18:09